2024. Október 18. Lukács

Sport

Két meccs jutott Püspöki Patriknak a VB-n

MTI | 2023. Szeptember 17. 07:03:46 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Püspöki Patrik (pirosban) az ugandai Ivan Masakwe ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 86 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023. szeptember 16-án. MTI/Kovács Tamás

Szombaton megkezdődött a szabadfogású birkózók belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnoksága. 86 kg-ban Magyarországot a Mogyi Bajai Birkózó Club kiválósága Püspöki Patriknak képviselte, akinek még a 32 közé jutásért is birkóznia kellett a Stark Arénában, hiszen súlycsoportjában 48-an mértek be.
    A bajaiak büszkeségére az ugandai Ivan Masakwe várt a selejtezőben, aki minimális ellenállást sem igazán tanúsított a meccsen, melynek első percében a magyar birkózó háromszor könnyedén kitolta őt (3-0), majd a 77. másodpercben fejlefogásból lecsavarta (7-0) és tusba szorította.

Püspöki Patrik (pirosban) az osztrák Benjamin Greil ellen küzd a legjobb 16 közé jutásért a férfi szabadfogású birkózók 86 kilogrammos súlycsoportjában a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon MTI/Kovács Tamás

A második mérkőzésén a 32 között nem számíthatott könnyű meccsre az osztrák Benjamin Greil ellen, akitől egy éve ugyanitt 9-2-re kikapott.
    A szombati mérkőzésük korántsem volt olyan sima, mint a tavalyi, Püspöki lényegesen stabilabban birkózott ezúttal, ám akciót nem tudott csinálni. Greil az első menetben egy kitolással és a magyar passzivitása miatt járó ponttal 2-0-ás előnybe került, melyhez a második közepén egy újabbat tett hozzá, a hajrában pedig jól védekezve hatástalanította ellenfele indításait (0-3).

Az osztrák birkózó a folytatásban kikapott, így Püspöki számára véget ért a viadal.