2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Két ezüst Hosszú Katinkától

MTI | 2014. December 03. 21:25:39 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A kép még korábban készült Katinkáról

Forrás: Hosszú Katinka hivatalos Facebook-oldala

 

A világklasszis versenyző és a 200 méter pillangón éppen előtte világcsúccsal aranyérmes Mireia Belmonte Garcia a pillangó során együtt tempózott, majd háton Hosszú jelentős előnyre tett szert. A spanyol azonban mellen ledolgozta lemaradását úgy, hogy mindketten a világcsúcs részidejénél jobban álltak az utolsó 100 méter, a gyors előtt, amelyen Belmonte Garcia ismét lehajrázta az elfáradó magyart, sőt, újra világcsúcsot ért el 4:19.86 perccel.

 

A régi rekordot éppen Hosszú tartotta az augusztus 28-i, szintén dohai világkupafutam óta 4:20.83 perccel, amelytől a magyar úszó végül több mint két másodperccel elmaradt, 4:22.94 perccel csapott a célba.

 

“Velem igazából nem történt semmi különös. Belmonte viszont elképesztően jól úszik, ehhez csak gratulálni lehet. A négyszázban talán benne volt pszichésen a 200 pillangó, de alapvetően nem lehetek mérges senkire, magamra sem. Ma volt egy jobb nálam, az úszásban ez bármikor előfordulhat” – olvasható Hosszú nyilatkozata a magyar szövetség Facebook-oldalán.

hozzászólok