2024. 28. Hajnalka

Sport

Két bajai a válogatottban!

MTI | 2018. Július 13. 09:42:57 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kilenc cselgáncsozót nevezett a magyar szövetség (MJSZ) a szerdán Jekatyerinburgban először sorra kerülő vegyescsapat Európa-bajnokságra, köztük két bajait.

 

Szigetvári Mercédesz a válogatott egyik bajai tagja

 

    Nagy András sportigazgató az MTI-nek elmondta, négy férfi és öt női versenyző kapott helyet az együttesben. Az MJSZ nem fogalmazott meg elvárásokat a fiatal gárdával szemben, a cél a tisztes helytállás a 21 válogatottat felvonultató mezőnyben.
    A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyescsapat-küzdelmek során három férfi és három női súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon 10, a vazaari pedig 1 pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.
    Áprilisban rendhagyó egyéni Európa-bajnokságot rendeztek Tel-Avivban, az ugyanis csupán három napig tartott, mivel a csapatversenyt már külön, az uráli városban rendezik meg. Az új torna sorsolására kedden kerül sor. A korábbi férfi, illetve női csapat Eb kikerült a nemzetközi szövetség naptárából.

 

Végvári Martin is ott lesz Jekatyerinburgban

 

A magyar válogatott névsora:
   
73 kg: Végvári Martin (Mogyi Bajai JC), Mátics András (OLC T-Trans Gemenc JK)
90: Vér Gábor (BHSE)
+90: Waczulik Richárd (UTE)
57: Siroki Ibolya (Budaörs), Kovács Kitti (BHSE)
70: Lőrincz Renáta (UTE)
+70: Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai  JC), Nagy Kitti (Szatymazi SE)

 

 

 


hozzászólok