2024. 27. Zita

Sport

Kalmár Ákos óriási egyéni csúcsa

MTI | 2020. Július 27. 08:29:36 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A győztes Kalmár Ákos a férfi 1500 méteres gyorsúszás döntője után a Négy Nemzet Úszóversenyen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2020. július 26-án. MTI/Kovács Tamás

Kalmár Ákos 14:52.00 perces óriási egyéni csúccsal nyert 1500 méter gyorson vasárnap a margitszigeti Négy Nemzet Úszóversenyen, melyet összesítésben nagy fölénnyel nyertek a házigazda magyarok.

    A koronavírus-járvány kitörését követő első nemzetközi viadal zárónapján a bajai, de január óta Veszprémben készülő Kalmár majdnem kilenc másodperccel úszott jobbat, mint tavaly a kvangdzsui világbajnokság előfutamában, ahol századra pontosan (15:00.99 perc) teljesítette az olimpiai A szintet. Érdekesség, hogy mostani eredményével a hatodik lett volna a dél-koreai viadal fináléjában.


„Örülök, hogy végre sikerült 15 percen belül úsznom. Azt gondolom, hogy most nagyon jó helyen vagyok Veszprémben, húzzuk egymást Rasóval (Rasovszky Kristóffal), és már a múlt heti felmérőn, a Duna Arénában látszott, hogy meglehet ez az eredmény. Azért sokkal jobban fest, mint a tavalyi, a világbajnokságról, amikor századra megúsztam az olimpiai A-szintet, de nem sikerült tizenötön belülre kerülni.” – nyilatkozta Kalmár Ákos a MUSZ honlapjának.

MTI/Kovács Tamás


   

    A margitszigeti Hajós Alfréd komplexum Széchy Tamás medencéjében a magyarok mellett a lengyel, a cseh és osztrák úszók indultak. A szabályok értelmében az esti egyéni finálékban egy nemzetet maximum két versenyző képviselhetett.
   

 Háromszoros olimpiai bajnokunk Hosszú Katinka szombaton 400 méter vegyesen aratott papírforma győzelmet.
    “Februárban úgy úsztam 4:37-et, hogy egy 1500 gyors után görcsölt a lábam – körülbelül ez a különbség az akkori és a mostani önmagam között. Nagyon nem könnyű most, én ugye mindig is úgy léteztem, hogy ki volt számolva minden, versenyek, közte edzések, most pedig ez az első verseny nagyon hosszú idő után, és ki tudja, mikor lesz a következő. Ha arra gondolok, hogy valamikor most lett volna a négyszáz vegyes Tokióban, akkor azért nem könnyű… Viszont legalább visszajött néhány szép emlék, hiszen utoljára 2010-ben úsztam itt a szigeten, és az az Európa-bajnokság összességében nem sikerült rosszul” – nyilatkozta Hosszú.

A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a Négy Nemzet Úszóversenyén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszodában 2020. július 24-én. MTI/Illyés Tibor

Katinka vasárnap 200 vegyesen is nyert, időeredménye. 2:13.98 p

   

hozzászólok