2020. November 24. Emma

Sport

Kalmár Ákos elképesztő csúccsal nyert 10 kilométeren

MTI | 2020. Október 23. 20:36:29 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó: Magyar Úszó Szövetség facebook oldala

Fantasztikus idővel, nem hivatalos országos csúccsal nyerte Kalmár Ákos a férfiak 10 kilométeres versenyét a Debrecenben zajló hosszútávú medencés országos bajnokságon.

    A 20 éves Kalmár már nyáron a Négy Nemzet viadalon is bizonyította, mekkorát fejlődött, mióta januárban csatlakozott Veszprémben Rasovszky Kristófékhoz, ugyanis júliusban a Margitszigeten 1500 méter gyorson kilenc másodperccel úszott jobbat, mint tavaly a kvangdzsui világbajnokság előfutamában, ahol századra pontosan (15:00.99) teljesítette az olimpiai A szintet.
    A bajai úszó most csaknem hat perccel volt gyorsabb a táv nyíltvízi Európa-bajnokánál, a címvédő, ám ezúttal csupán harmadik helyen célba érő Rasovszkynál.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség facebook oldala


    Kalmár 1:45:36 órás ideje új országos csúcs – a régit Gyurta Gergely tartotta 1:46:57-tel -, bár ezek nem hivatalos rekordok, mivel a táv nem tartozik a hivatalos medencés számok közé. A második Gálicz Péter lett. A nőknél a papírformának megfelelően Olasz Anna nyert.
    “Amikor idejöttünk, egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy meglehet az országos csúcs, aztán a verseny közben már éreztem, hogy sikerül úgy úsznom, ahogy terveztem. Szerintem elég jól felépítettem ezt a versenyt. Amióta augusztusban újrakezdtük, erre készültünk, hosszúakat úsztunk, egyenletesen, most mindent meg tudtam valósítani ebből. A nyíltvizet nem nagyon akarom kipróbálni, nem vonz úgy, mint az 1500, inkább ott akarom tovább javítani az időmet, de ebbe persze Szokolai Lászlónak is van beleszólása” – idézte a magyar szövetség a győztes Kalmárt.

    Eredmények, 10 km:
    férfiak:
1. Kalmár Ákos (Balaton ÚK Veszprém) 1:45.36 óra
2. Gálicz Péter (FTC) 1:51.01
3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 1:51.13

Galyasy Szilárd 3. lett az ifiknél Fotó:Bajai Spartacus Scfacebook oldal

A Bajai Spartacus SC versenyzői közül szintén 10 km-en Galyassy Szilárd az ifjúsági korosztályban 3. helyezést ért el 1 óra 56 perces idővel. Holnap 1500 és 3000m következik, ahol a csapat többi tagja is megvillanthatja tudását. – írta az egyesület közösségi oldala.

hozzászólok