2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Jó hangulat a Halfőző kupa 0. napján

Antal Tibor | 2017. Július 04. 09:16:59 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A hetes rúgás továbbra sem olimpiai sportág, ám mivel kis szerencsével külön edzések és felkészülés nélkül is eredményesen, akár sörözés mellett is  űzhető csoportos mozgásforma, így népszerűsége töretlen városunkban. Hétfőn immár 11. alkalommal rendezték meg a világbajnokságát Baján a Vasvári Pál utcai műfüves pályán, melyre Ausztriából, Németországból, Angliából és Írországból is érkeztek versenyzők. Apró szépséghiba, hogy természetesen mind kint dolgozó bajaiakról volt szó, akik nyári szabadságuk miatt tértek haza, és ha már itthon vannak beszálltak.

 

 

A csapatversenyre 22 gárda nevezett, és mivel páran az utolsó pillanatra hagyták a regisztrációt, kicsit bonyolult lett a sorsolás. A nagypályás büntetőpárbajhoz hasonlóan minden csapatból 5 játékosnak kellett rúgni, viszont a távolság választható volt. A sima 7 méteres egyet ért, a 10 méter már kettőt és így tovább, így lehetett kockáztatni, amivel sokan éltek is.

 

 

Végül a legjobbnak a bácsbokodi Ruform bizonyult, a döntőben a bajai Bünti vót-ot verve. A bronz meccsen a bácsalmási Ultrák legyűrték a zömmel családi vállalkozásként üzemelő  Tiszta udvar, rendes Haász-t.

 

Az idei bajnok Ruform

 

A csapatverseny után jöhettek a párosok, amire 24 duó adta le a nevezését. Az egyenes kieséses rendszerben végül 3 páros maradt állva, akikhez visszasorsolták szerencsés vesztesként a Tomi/Sanyi duót, akik ha már Fortuna istenasszonya ilyen kegyes volt hozzájuk, meg is nyerték a versenyt. Az ezüst az Aladics/Lovászi, a bronz érem a Becsi/Schaffer duónak jutott.

 

A győztes páros

 

A sporteredmények mellett még egy teljesítményt ki kell emeljünk: A mintegy 130 résztvevő rekord mennyiségű sört fogyasztott az este folyamán.

 

Az ezüstérmes Aladics/Lovászi duó

 

De nem csak Baján pattogott a labda az utóbbi napokban. Szombaton a közeli Bácsborsódon rendeztek Falunapi kupát, melyre 12 csapat nevezett.

 

Végeredmény:

 

1. Casanova

2. Extra

3. Ruform

 

A győztes Casanova

 

Különdíjasok:

 

A torna gólkirálya: Merkler Tamás (Casanova) 6 gól

A torna legjobb játékosa: Nagy Attila (Ruform)

A torna legjobb kapusa: Cifra Gábor (Casanova)


hozzászólok