2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Jégcsarnok épülhet a szigetben

Antal Tibor | 2021. Április 01. 19:17:22 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A leendő helyszin

Hosszas huzavona után végre megkezdődhetett a leendő jégcsarnok építésének előkészületei Baján a Petőfi – szigetben. A korábbiakkal ellentétben az elmúlt 14 évben már volt korcsolyázási lehetőség a városban, ami először a Szentháromság téri pályával kezdődött, majd gyorsan leköltözött előbb a volt Ifjúsági ház előtti parkolóba, jó pár éve pedig már jelenlegi helyén volt megtalálható a focipályák szomszédságában.

Életkép a jégpályáról

A sátor szezonális létesítmény volt, amit tavaszra elbontottak, az új jégcsarnok azonban az állandóságot fogja képviselni, melyben évente 7 hónapig hódolhatnak szenvedélyüknek a jeges sportágak szerelmesei, és az év további részében is közösségi térként fog funkcionálni, hiszen a vírusmentes időkben akár 1200 ember befogadására is alkalmas lesz a létesítmény.

A látványterv

Sokáig nyitott kérdés volt a helyszín is, végül a műfüves focipálya és a kiserdő közötti területre esett a választás. A bejárat a teniszpályák felől lesz ahol egy 41 beállós parkolót is fognak létesíteni. Jelenleg a munkák kevésbé szimpatikus része zajlik, hiszen fákat vágnak ki a területen, melyek helyére természetesen újakat fognak ültetni.

A csarnok “gazdája” a jégkorong utánpótlással foglalkozó Balu TSE lesz.- Az 1.6 milliárdos beruházás 100%-ban pályázati forrásból valósul meg.

hozzászólok