2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Indul-e az olimpián Faldum Gábor?

Lőrinczi Csaba | 2016. Feburár 14. 22:07:35 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mivel egyre több helyen olimpiai indulóként említik Magyarország legjobb férfi triatlonistáját, a Mogyi SE magyar válogatott sportolóját, Faldum Gábort, míg egyéb helyeken egyelőre csak feltételes módban van említve Faldum Gábor részvétele a 2016-os nyári olimpián, nem árt „tiszta vizet” önteni a pohárba. Ezen ügyben az egyik legkompetensebb személy, azaz a Mogyi SE klubvezetője, Faldum Gábor nevelőedzője, Borbély Miklós segédkezett.

 

 

Elöljáróban annyit érdemes megjegyezni, hogy – a fentiek közül – egyik tábor sem tévedett. Ezt az egészet talán a következő példával lehet a legjobban érzékeltetni: a Real Madrid egy megye I-es csapat ellen játszik, már 15-0-ra vezet a BL-győzelmekben rekorder sztárcsapat, ráadásul a Real Madridban mind a 11 játékos a pályán van, míg a kiállítások miatt már csak 8 játékos játszik az ellenfélnél, s a második félidő közepén járunk, de még nincs vége a meccsnek. Nagyon-nagyon-nagyon valószínű, hogy győzni fog a Real Madrid, de mivel még zajlik a mérkőzés, egyelőre még nem hivatalos a Real sikere. Majd csak a meccs végét jelző játékvezetői sípszó után lesz hivatalos a Real Madrid győzelme.

Nos, Faldum Gábor 2016-os olimpiai részvétele esetében is hasonló a dolog.

 

Egyelőre még zajlik triatlonban az olimpiai kvalifikációs versenysorozat, s ezért egyelőre még nem hivatalos a 2016-os nyári olimpián indulók névsora. Ám a mogyis Faldum Gábor már olyan helyzetben van, mint a fenti példában a Real Madrid. Azaz nagyon-nagyon-nagyon valószínű, hogy Faldum Gábor olimpiai induló lesz, de csak a májusban véget érő olimpiai kvalifikációs versenysorozat után lesz hivatalos az olimpián való szereplés.

 

 

Addig is lehet nézegetni az ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) honlapján a következő linket: http://www.triathlon.org/rankings

Itt a “„World Rankings” táblázatban a legutolsó sort kell keresni, „Rio 2016 Olympic Simulation” a neve, s innen kell letölteni a férfi triatlonistákról szóló PDF dokumentumot. Ez a dokumentum az ITU olimpiai szimulációs listája. Várhatóan 55 férfi triatlonista fog indulni az olimpián és jelen sorok írásakor a bajai Faldum Gábor a 22. az olimpiai indulók listáján.

Szóval ha valami nagyon előreláthatatlan dolog nem történik a sorozat végéig (például boszorkányok potyognak az égből, nem rendezik meg a 2016-os olimpiát, stb.), akkor május közepéig nem hivatalosan nagyon-nagyon-nagyon valószínű, hogy Faldum Gábor (Mogyi SE) olimpiai induló lesz, május közepétől pedig – az ITU-lista közzétételének pillanatától – teljesen hivatalosan is kijelenthető, hogy A MOGYI SE BAJA TRIATLONISTÁJA, FALDUM GÁBOR OLIMPIAI RÉSZTVEVŐ!

 

Forrás:www.bacskaisport.hu

 

hozzászólok