2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Hosszú Katinka befejezte az olimpián

Antal Tibor | 2021. Július 29. 11:48:38 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Hosszú Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplését. MTI/Illyés Tibor

Magyar idő szerint csütörtök kora délután Hosszú Katinka 200 méter hátúszás selejtezőjében állt rajthoz, mely az utolsó versenyszáma volt az olimpián. Katinka jól kezdett, 50 méter után még harmadik volt futamában, de utána fokozatosan leszakadt, így végül a hatodik helyen csapott célba 2:12.84 perces időeredménnyel, összességében pedig a 20. legjobb idő úszta, így nem jutott tovább a középdöntőbe.

“Sejthető volt, hogy nem ez lesz életem úszása. Próbáltam a lehető legerősebben kezdeni, a vége pedig nagy küzdés lett. A versenyek hiányoztak a szokásos felkészülésemhez” – mondta Hosszú, aki így 400 méter vegyesen ötödik, 200 méter vegyesen hetedik lett a tokiói olimpián, míg a 200 méter pillangótól visszalépett.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ne feledjük el, hogy öt évvel ezelőtt Rióban ebben a számban csupán hat századdal maradt le az aranyéremről, másik háromban pedig győzni tudott. Most összességében egy ötödik, és egy hetedik hellyel zárt, a 200 méter pillangóúszástól pedig visszalépett.

Nem jutott döntőbe a 4×100 méteres vegyes vegyesváltó sem, melyben a bajai származású Gyurinovics Fanni is szerepelt. A Kovács Benedek, Halmai Petra, Márton Richárd, Gyurinovics Fanni összetételű magyar négyes 3:47.15 perces idővel a 15. helyen zárt.

Gyurinovics Fanni (b), Márton Richárd (b), Kovács Benedek (j) és Halmai Petra (j2) a 4×100 méteres mix vegyesváltó elõfutamában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Nem jutott döntőbe a magyar vegyes vegyesváltó. MTI/Illyés Tibor

“Három a magyar igazság” – utalt arra Márton Richárd, hogy Rióban kint volt, de nem úszott, míg Tokióban az első váltószereplésekor kizárták a négyest. Rajtam kívül mindenkinek ez volt az első úszása olimpián, és büszkék lehetünk arra, hogy itt voltunk. Mindenki kihozta magából a maximumot.”

hozzászólok