2024. 2. Zsigmond

Sport

Hosszú, Faldum és Szatmári is a legjobb

Antal Tibor | 2016. December 21. 23:56:21 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

 

Hosszú Katinka Fotó:Szaka Róbert

 

Ami számunkra a legfontosabb, hogy három bajai is az élen végzett a maga sportágában. Az gondolom senkit sem lepett meg, hogy háromszoros olimpiai bajnokunk Hosszú Katinka lett az év női úszója, immár hatodik alkalommal.

 

Faldum Gábor Fotó:MTI

 

Rajta kívül a Rióban 20. helyen végző, és ezzel minden idők legjobb férfi triatlonos eredményét hozó Faldum Gáborral kapcsolatban sem lehetett kérdés, hogy a Mogyi Triatlon SE versenyzője a legjobb magyar volt 2016-ban sportágában. Gábor harmadszor érdemelte ki ezt a címet.

 

Szatmári Petra az EB  érmével

 

A két olimpikon mögött kevésbé kapott reflektorfényt Szatmári Petra. Petra ugyanis egyrészt pár éve elkerült Bajáról, és már nem a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE, hanem a Madárfészek Alapítvány Akadémia-Vasas Süllős SC versenyzője. aki ezüstérmet nyert novemberben a szófiai felnőtt Európa – bajnokság 81 kg-os súlycsoportjában. Nem mellékesen ez volt a magyar küldöttség egyetlen érme. Petrát másodszor választották az év legjobbjának sportágában.

 

Gratulálunk a sportolóknak, nevelőiknek és felkészítőiknak!

 

 


hozzászólok