2024. 18. Andrea, Ilma

Sport

Honvédelmi Sportközpont épül Baján

www.bacsmegye.hu | 2020. Január 08. 18:16:28 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mostanra már biztossá vált, hogy az állam Honvédelmi Sportközpontot épít Baján. A kormány már 2018-ban döntött arról, hogy Honvédelmi Sportközpontokat hoz létre az ország több részén: az állam 17,5 milliárdot szán a programra, amellyel 40 új lőteret hoznak létre Magyarországon.

A napokban felgyorsultak az események, megszületett a döntés az első ütemről. Öt városban kezdődtek meg az előkészületek: Szarvason, Szigetváron, Újfehértón, Balassagyarmaton és Baján- ez utóbbiban 860 millió forintból valósul meg a fejlesztés.

A Honvédelmi Sportközpontok olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására is alkalmasak lesznek.

Az eljárás hasonló a Révész László Tanuszoda létrehozásához, az önkormányzatnak az államra átruházott telek értékével, illetve a közművesítés költségével kell beszállnia a megvalósításba, a működtetést az állam fogja finanszírozni.- írta a Bácsmegye.hu

hozzászólok