2024. 1. Fülöp, Jakab

Sport

Hivatalosan is átadva

Antal Tibor | 2017. Július 12. 17:29:46 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Tavaly októberben már beszámoltunk róla, hogy konténerekből épült egy iroda, két öltöző és két vizesblokk a Bajai Vízisport Klub Petőfi – szigeti telephelyén, amelyhez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nyújtott támogatást.

 

 

Azóta ezt belakták a sportolók, és kicsit otthonosabbá is vált a környezet. Fásítottak és füvesítettek, régi lyukas kajakokból virágágyást készítettek, van kutyabox, és halfőző helyet is építettek téglából, amit hamarosan sütőhellyel és kemencével is bővítenek.

 

 

A későbbi esetleges sportágváltásra utaló jeleket is találtunk, ugyanis kialakítottak egy strandröplabda pályát, amin tollasozni is szoktak a gyerekek, valamint van egy mozgáskoordináló pálya is, amit speciális kör alakú rugalmas szerkezetekből (autógumikból) alakítottak ki.

 

 

Szóval már rég óta használatban van a tavalyi beruházás, azonban a hivatalos átadóra csak ma délelőtt került sor. Az összegyűlteket Hoffmann Mónika, a klub elnöke köszöntötte, majd beszédet mondott Schmidt Gábor, a Magyar Kajak – Kenu Szövetség elnöke, Vaskúti István olimpiai bajnok, és Dancsa Bálint sporttanácsnok is.

 

 

Ezt követően közösen átvágták a nemzeti színű szalagot, majd egy bajai halászlé elfogyasztásával ünnepelték a jeles eseményt. Mint Hoffmann Mónikától megtudtuk, a hajókat még azért kénytelenek a szabadban tárolni, mivel bár nyertek támogatást egy könnyűszerkezetes tárolóra, de hiányoznak még a szerződésről az aláírások, ami után megkezdődhetne az építkezés.  És ez csak a kisebb fejlesztés lenne, mert a másik oldalra (ahol jelenleg a strandröpi pálya van) egy nagyobb létesítményt is terveznek, ahol szintén öltözők, és egy közösségi térnek is használható dühöngőt álmodtak meg.

 

 

Nem teljesen a sporthoz kapcsolódik, de  Vaskúti Istvántól érdeklődtünk vezetékneve eredetéről, és azt az információt kaptuk tőle, hogy származást tekintve nincs köze a családnak  Vaskúthoz, viszont korábban már többször járt a közeli településen.

 

Bonyai Reginától megtudhattuk, hogy az öltözőajtón az ikon nem pezsgősüveg, hanem evezőlapát. A körre nem kaptunk magyarázatot


hozzászólok