2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Hídat vert a szigetben a Szeremle

Antal Tibor | 2016. Feburár 06. 22:48:12 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Szombaton délelőtt a Híd SC – Szeremle mérkőzés nyitotta a szokásos hétvégi felkészülési meccsdömpinget Baján, a Petőfi-szigeti műfüves pályán.

Kovács Józseffel, a Híd SC bajai edzőjével a mérkőzés közben készítettünk rövid interjút .

 

 

 

– Január 11-én kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra heti négy foglalkozással. Kezdetben Baján edzettünk többnyire a Petőfi-szigeti kis műfüves pályán, kétszer viszont a nagyra is feljutottunk. A futásokat meg értelemszerűen szintén itt a szigetben csináltuk meg. Egy hete viszont már jó az egyesület csátaljai pályája is, így áttettük oda a székhelyünket. A mai az első edzőmérkőzésünk, jövő hét szombaton a Bajaszentistván, az azt követő csütörtök a Hercegszántó, majd szombaton a Bácsbokod következik. Minden mérkőzést itt fogunk játszani az új műfüves pályán.
Szeretnénk leigazolni Papp Ádámot a PMFC-ből aki Kinderball nevelés, Fekete Ádámot Deszkről, és reméljük Gúnya Gábor felépül sérüléséből, aki egész ősszel csak egy félidőt tudott játszani.

 

 

Mit vár a csapattól tavasszal?

– Lépjünk előre. 15 pontot szereztünk ősszel, 20-at szeretnénk tavasszal. Igazából egy stabil megye 2-es csapat kialakítása a cél.

– Gyengén kezdett a Híd ősszel, azóta kicsit jobban összeszokott már a csapat. Több pontot vár most a tavaszi rajtnál is?

– Az első 5 mérkőzésen a mezőny elejével játszunk. Igazából a pontok zömét nem itt kell megszereznünk, de arra készülünk, hogy egy – egy olyan mérkőzésen tudjunk pontot, pontokat szerezni, amit ősszel nem sikerült hoznunk. Nem feltett kézzel fogunk ezeken a meccseken sem kimenni a pályára. Több gólt szeretnénk rúgni, és kevesebbet kapni, mint ősszel. A gárda átlagéletkora 21 év, ami 4.5 évvel fiatalabb szinte a mezőny összes csapatánál, úgyhogy az idő nekünk dolgozik, az erőviszonyok szerintem 2 – 3 év múlva megfordulnak.

 

 

A mérkőzés krónikája dióhéjban:

Az első harmadban a fehér mezes szeremleiek szereztek 2 gólos vezetést, egy védelmi hibának és egy jogos 11-esnek köszönhetően.

 

 

A második 30 perc elején egy kontratámadásból mintaszerű gólt szerzett a Híd, ám tovább zárkózni már nem tudtak. 3 – 1, 4 – 1, 4-2 volt a mérkőzés alakulása, a vége pedig 5 – 2 lett.

Szombati József (edző, Szeremle):

 

 

– Mai edzőmérkőzésünkön az eddigi edzéseken való taktikai elemek alkalmazása volt a fő cél. Jó úton haladunk az ügyben, hogy a bajnokság kezdetéig egy taktikailag fegyelmezett és tudatosan futballozó csapatot láthasson a közönségünk. Két edzőmérkőzésünk van még hátra, a Bácsbokod és a Bajaszentistván ellen. Ezeket az eddigi dolgok csiszolására valamint egy új taktikai elem gyakorlására fogjuk felhasználni. Az első bajnokira erőnlétben és taktikailag is készen kell legyünk.
A keretben eddig annyi változás van, hogy Farkas Bence érkezett Kunszállásról.

Amikor a hóhért akasztják:

 

 

Szombati József korábban többször kritizálta a bírók ténykedését. A Híd elleni edzőmérkőzésen azonban ő maga vállalta a játék vezetését, így azt is megkérdeztük tőle: most mennyire volt elégedett a fújással?

– Eddig valóban sokat és feleslegesen kritizáltam a jv-k munkáját, azonban az utóbbi másfél évben kimaradtam a fegyelmi határozatokból,ami talán annak is köszönhető hogy több edzőmérkőzés vezetését is elvállaltam, így lassan tudok gondolkodni a bírók fejével is. be kellett látnom, hogy nem egyszerű!! Sőt…….

Mint Szombati József példája is mutatja, talán más edzőknek, és játékosoknak is ki kellene próbálni ezt a módszert ahhoz, hogy jobban el tudjon fogadni egy – két vitatott döntést.

 



Tekintse meg a mérkőzésen készült összes képünket:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.827765257350454.1073741835.641705942623054&type=3

 

hozzászólok