2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Győzött, mégis kikapott Gálos Roland

Gálos Tamás | 2016. Április 26. 16:41:42 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Gálos Tamás edző összefoglalója az 54. Belgrade Winner Nemzetközi Tornáról

 

Három kontinens, 14 országának ökölvívói szálltak a kötelek közé Belgrádban az elmúlt hétvégén. Magyarország mellett, Brazília, Horvátország, Németország,Görögország, Izrael, Olaszország, Kazahsztán, Montenegró, Lengyelország, Románia, Skócia, Seychelle – szigetek, és a házigazda Szerbia legjobbjai.
 
Gálos Roland
 
60 kilogrammban a 20 éves bajai Gálos Roland a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE sportolója képviselhette hazánkat.
Az első nap a montenegrói Remzó Ikovic ellen húzott kesztyűt. Gálos Roland ellenfelét többször vérzés miatt a ring orvosnak kellett megnéznie. A második menettől uralta Roland a ringet, és a harmadik menetben előbb kétszer testen padlóztatta a montenegróit, sőt a végén fejen is megfogta, úgyhogy nagyon jól jött neki a gong.
 A második nap a horvát versenyző Stipan Prtenjaca  volt a következő ellenfél, akit sima három nullás pontozással vert. A nagyon kellemetlen fejelős versenyzőt Roli jó taktikával hatalmas felütésekkel fogadta, akinek ennek köszönhetően fel is repedt a szemöldöke.  A harmadik nap igazi csemegének ígérkezett Roland mérkőzése, hiszen a brazilok VB ezüst és bronz érmesével Robson Conceicao-val mérkőzött, aki már kvalifikálta magát az olimpiára, és a szakma az egyik legesélyesebbnek tartja őt Rióban.
 
Gálos Roland, Gálos Tamás és Robson Conceicao
 
Roland az első menetben határozottan kezdett, és a támadásokból  visszalépve hatalmas felütéseket  vitt be. A közel és belharc közben is a mi fiúnk jött ki jól, a szűk horgok ültek a brazil fején. Az első menet simán a miénk volt.  A második menetben nőtt az iram, és mind a két ökölvívó számos egyenest ütött. Roland kettős fedezéke védte a brazil kezdeményezéseit, a beleállós kemény egyenesei viszont átütötték  ellenfele fedezékét,  és megrendítő tiszta találatokat vitt be. A harmadik menetben Roland akkora iramot diktált, hogy a dél- amerikai kezdett fáradni. Többször a kötélhez vitte,  és test – fej ütéseket mért rá, melyek rendesen találtak mind. Sima volt a harmasik menet szerintem.
 
A Pontozás aránya 3 : 2 lett Gálos Roland javára!  Nyert a kazah,az olasz és az izraeli pontozónál, a skót és a német bírónál viszont kikapott. És ugye ilyenkor jön az,hogy a gép amit ugye emberek kezelnek kivesz két bírót. Hát láss csodát milyen véletlen: ez úgy sikerült, hogy 2 : 1-re kikaptunk !
 
A pontozás
 
Érdekes, és egyben szánalmas dolog az ilyen. Addig amíg emberek ítélkeznek mindig lesznek sajnos csalások. Így Roland egy szép bronzzal zárt. DE jó előjel arra, hogy a húsz éves Ifjúsági Európa Bajnok, és kétszeres felnőtt Magyar Bajnok, valamint a Bocskai világverseny győztes Gálos júniusban Azerbajdzsánban a kvalifikációs tornán bizonyítson, már ha őt indítja a szövetség. Roland ilyen eredmények után NULLA forintból él, semmilyen támogatást nem kap!  Felnőtt válogatott ökölvívó létére a megélhetéssel küzd, és albérletben lakik. Harmincezer forintból élnek ketten a barátnőjével, persze a  szülői segítség nem marad el.
Hajrá Magyarország ! Reméljük egyszer a bajnokokat is észre veszik majd !

 

Tisztelettel : Gálos Tamás! 
 
Utóirat: Nem mellékesen a brazil fiú utána ugyanígy kapott ki a döntőben 2 – 1-re kazah ellenfelétől, mint ahogy Rolandot “verte”.
 
 
 

hozzászólok