2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Győzött első mérkőzésén a Délvidéki válogatott

Antal Tibor | 2015. Augusztus 02. 00:13:34 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A lelátó és az öltözők is megújultak pár éve.

 

2015. július 31-én pénteken ünnepélyes keretek között adták át a megújult kelebiai pályát, amit 4 éve folyamatosan korszerűsítenek TAO-s pénzekből. Köztünk szólva nagyon jó minőségű lett a gyepszőnyeg, most már csak a bírókra lehet fogni az esetleges kudarcokat az itt focizóknak.

Részlet a műsorból:

 

Egy helyi tehetség Kiri Erika több dalt is előadott.

 

A műsor, és az ünnepi beszédek után jött ami a legfontosabb: a helyi kedvencek, a megyei II. osztály Déli csoportjában szerepelő Kelebia KNSK a Délvidéki Magyar Válogatottat fogadta, melynek ez volt az első mérkőzése.

 

A szerb és a magyar himnusz is elhangzott a mérkőzés előtt.

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban, és végig nagyobb tempóban fociztak a hazaiaknál. Főleg az első félidőben játszottak nyomasztó mezőnyfölényben, a másodikban kiegyenlítettebb játék folyt a pályán. Gólokban azonban nem mutatkozott meg annyira a különbség, hiszen a válogatott csatárok nagyon sok helyzetet elhibáztak, illetve a hazai kapus többször bravúrral védett. A végeredmény 2-1 arányú vendéggyőzelem lett, így a vajdaságiak megnyerték történelmi első összecsapásukat.

A mérkőzés videó összefoglalója:

 

 

A Délvidéki válogatottnak komoly céljai vannak hiszen ki akarnak kerülni a 2016-ban esedékes nem önálló államok világbajnokságára, ahol olyan csapatokkal mérhetnék össze a tudásukat mint Katalónia, Boszniai Szerb Köztársaság, Székelyföld vagy Felvidék.
Reméljük legalább egy magyar csapat kijut a VB-re. A délvidékiek egyébként nem a legerősebb keretükkel jöttek Kelebiára, hiszen a bajnokságok miatt a magasabb osztályokban játszókat nem engedték el.

Meg kell említsük, hogy Kelebián minta értékű az önkormányzat sporthoz való hozzáállása, és a TAO-s pénzeket is jól kezelik. Molnár Lászlótól, az önkormányzat sportbizottságának elnökétől megtudhattuk, hogy a pálya fejlesztése mellett nem rég új buszt vásárolhatott az egyesület, és jövőre egy sportcsarnok is fog épülni a pálya mellett.
Sőt a távlati tervekben egy műfüves kis és nagypálya is szerepel!

 

Jelenet a mérkőzésről. Zöldben a vajdaságiak.

 

 

Az összecsapást közös vacsora zárta, amely igen ízletesre sikerült.

 

z

hozzászólok