2024. 19. Emma

Sport

Győzelem és ezüstérem

Antal Tibor | 2023. Május 27. 19:06:02 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szombaton rendezték a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság záró fordulóját, melyen a Bajai LC a Bácsalmási PVSE-t fogadta. A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött a péntek éjjel elhunyt Barákovics István edző tiszteletére, aki több környékbeli gárdánál is ténykedett. A képlet egyszerű volt: ha a bajaiak nyernek, biztos másodikok, ha döntetlent játszanak és a Jánoshalma nyer akkor harmadikként is zárhatnak, ha pedig kikapnak a Bácsalmás is beelőz, és akár le is csúszhat Koch Tamás csapata a dobogóról. Ennek megfelelően óvatosan kezdtek a hazaiak. Beálltak saját térfelükre, és a PVSE próbált építkezni. A 10. percben aztán a Harnos Zoltán cserét kért. A vendégek Bács – Kiskun megye válogatottjától megtudtuk, hogy húzódással küszködik, így vállalta a meccset, de sajnos most csak ennyit bírt. A bácsalmásiak több szögletet is kiharcoltak az első 45 percben, ám ezek nem jelentettek veszélyt. Kaput eltaláló lövése is csak egy volt a a vendégeknek, amit Sztruhák Kristóf könnyedén hárított, viszont egy lehetőségük adódott a gólszerzésre, ám a végén lövésig sem jutottak.

De a másik oldalon sem forgott sokáig veszélyben a kapu. A BLC kontrázni próbált, ám a végén mindig pontatlanok voltak a passzok. Aztán a 38. percben David Gabric véletlenül fejbe rúgta Szeibert Mihályt, akinek vérzett az orra, így le kellett mennie ápolásra. A bajai ballábas bombázó nélkül furcsa mód jobban mentek a támadások. Előbb Kerezsi Ferenc lövését védte Koncsok Ervin, azonban fél perc múlva már tehetetlen volt. Ekkor egy fejjel megcsúsztatott labdát a bajai házi gólkirály Csiki Noel értékesített magabiztosan, 1 – 0.

A második félidő erején rákapcsolt a Bácsalmás. Mindjárt adódott is egy nagy ziccerük, amit Sztruhák bravúrral lábbal védett, majd egy lövésnél is közbe kellett avatkoznia. A vendégeknél fölment középre még egy csatár és jöttek az ívelgetések. Helyzetet azonban nem sikerült kidolgozniuk, a bajai kontráknak viszont táptalajt adott ez a taktika.

A 60. percben aztán Goretich Gergő térült – fordult, gyakorlatilag helyben egy 360 fokos fordulatot tett, majd váratlanul lőtt a tizenhatos sarkáról. Lövése a rövid alsó sarokban kötött ki 2 – 0.

Ezt követően a mérkőzés képe nem változott. A labda a vendégeknél volt többet, de az előre ívelt labdákat kivédekezte a Baja, a kontrákból pedig akár a kegyelemdöfést is megadhatták volna a végén. Ez azonban elmaradt, így a vége 2 – 0-ás bajai győzelem lett.

Érdekesség, hogy a Jánoshalma 5 – 1-re kikapott Tiszakécskén a helyi NB III-as gárda második csapatától, így a Bajai LC-nek akár egy döntetlen is elég lett volna az ezüstéremhez, amit a meccs végén át is vehetett a csapat Vanó Sándortól. A Bács – Kiskun megyei válogatott kapitánya egy különdíjat – a Szöllősi Tamás díjat – is átadott a bajaiak házi gólkirályának Csiki Noelnek, aki 14 találatig jutott a szezonban.

A forduló eredményei

Kiskunfélegyháza – Harta 3 – 0

Bajai LC – Bácsalmás 2 – 0

Tiszakécske II – Jánoshalmi FC 5 – 1

Kiskőrös – Soltvadkert 4 – 3

Kunbaja – Kecel 4 – 3

Anda Kalocsa – Kecskeméti LC 1 – 1

Lajosmizse – Akasztó 0 – 3

A Bács – Kiskun megyei labdarúgó bajnokság végeredménye

hozzászólok