2024. 24. György

Sport

Gálos Roland átlépte az árnyékát

Antal Tibor | 2020. Június 09. 17:32:13 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A karanténvilág a bokszolóknak is betett. Szerencse, hogy az ökölvívók olimpiai kvalifikációs tornáját még megrendezték Londonban, ahol Gálos Roland 57 kg-os súlycsoportban megszerezte önmaga számára a hőn áhított szorítóbelépőt az ötkarikás játékokra, még ha azt a halasztás miatt nem is idén, hanem 2021-ben rendezik meg. Aztán a versenyt már nem is fejezték be az angol fővárosban, és azóta sem szervezhettek meccseket, így a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE kiválósága is csak az edzések kevésbé játékos elemeivel tud készülni. Tokió tehát még messze van, még ha szerencsére számára már mégis közel. Mivel versenyeket még nem rendezhetnek, ezért a nemzetközi szövetségben kitalálták, hogy tető alá hozzák az árnyékbokszolás első Európa – bajnokságát. De mi is ez tulajdonképpen? Az öklözőknek egy fél perces videót kellett felvennie magukról, ahol szabadon választott technikákat mutattak be. és be kellett küldeni a szövetségbe. Ez Rolandnak annyira jól sikerült, hogy első helyen végzett a műfaj első Európa-bajnokságán, a European Shadowboxing Challenge-en. Győzelme értékét növeli, hogy ebben a versenyben nem voltak súlycsoportok, csak a korosztályokat különítették el. (gyerek – felnőtt – szenior).

Fotó:Dunaújváros online

Az edző édesapa Gálos Tamás szerint nagy fegyvertény, hogy Rolandot választotta Európa legjobbjának a szakértő zsűri, hiszen rengetegen neveztek a versenyre. Továbbá azt is megtudhattuk tőle, hogy amióta Roland kvalifikálta magát az olimpiára, kicsit azért fordult velük a világ. A magyar szövetség havi rendszerességgel támogatja a négyszeres felnőtt magyar bajnok felkészülését, de helyben azért még több támogatást, támogatót várnának.

-Egy vidéki egyesület komoly ajánlatot tett le elénk, hogy igazoljunk át hozzájuk.Nyilván az a tény, hogy Rolinak egyedüli magyarként sikerült kivívnia az olimpiai részvétel jogát, megdobta az értékét. Nyitva hagytuk a kérdést, de a legjobb lenne Baján maradni. Reméljük jelentkezni fognak szponzorok, akik felismerik a lehetőséget. Hiszen bajai ökölvívó, pláne bajai színekben még nem szerepelt ötkarikás játékokon.

Fotó:MTI

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a leendő olimpikonok csábítása nem egyedülálló dolog. A Bajai Spartacus SC magyar bajnok úszója Kalmár Ákos is például januárban azután igazolt Veszprémbe, hogy megúszta az olimpiai A szintet 1500 méter gyorson. Ott lesz az olimpián, de már nem bajai színekben. Csakúgy, mint Hosszú Katinka sem, de hát ő ugye külön kategória.

hozzászólok