2024. 24. György

Sport

Gálos gála Kecskeméten!

Antal Tibor, MTI | 2014. December 06. 14:49:05 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2014.XII.6. Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

 

Gálos Viktor és testvére Gálos Roland is 2-1-es pontozással nyert. Viktor Szőrös Márkot verte, míg Roland a 8-szoros magyar bajnok, Európa bajnoki 3. Varga Miklóst.

Viktor nagy csatában küzdelmes meccsen bizonyult jobbnak ellenfelénél, akit alaposan ismert, hiszen mind ketten 19 évesek, és rendre nagy meccseket vívtak a különböző korosztályos versenyeken.

Roland az első két menetet magabiztosan hozta, a harmadikra kicsit elfáradt, de ez így is elég volt a győzelemre.

 

 Gálos Roland a döntőben püföli Vargát.

Fotó:Újvári Sándor, MTI

 

Roland és Viktor egyaránt a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó  SE öklözője. Edzőjük édesapjuk Gálos Tamás.

 Az MTI ezt írta: 

 

A szakma sokat várt az 56 kg-os aranymeccstől, Gálos Viktor és Szőrös Márk csatájától, mely a papírformának megfelelően nagy küzdelmet hozott, igaz, rengeteg volt a pontatlanság és a hajrában már a szabálytalanság sem volt ritka. Végül megosztott pontozással Gálos győzött, sikere után pedig szoríthatott testvéréért, Rolandért, aki 60 kilóban a kategóriát Magyarországon hosszú évek óta uraló Varga Miklós ellen lépett ringbe.
    A könnyűsúlyú csata a nap legjobb mérkőzését hozta, a két képzett bokszoló ugyanis kiválóan küzdött, az első menetben a szorító mellől a kétszeres Európa-bajnoki harmadik Varga, míg a másodikban a korosztályos Eb-győztes riválisa tűnt jobbnak. A harmadik három percben aztán a hajdúsámsoniak büszkesége, Varga nagy iramban kezdett, s úgy tűnt, az utolsó fél perctől eltekintve végig uralta a ringet, ám a pontozók végül összességében az egyébként szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott, 19 éves Gálost látták jobbnak megosztott, 2-1-es pontozással. Varga edzője, Máté Attila nehezen viselte a vereséget, s hangot adott elégedetlenségének, az eredményen azonban természetesen nem változtathatott.

 

 “Elégedett vagyok ezzel az évzárással. A fiatalok és a tapasztaltak is jó benyomást tettek rám, többen bizonyították, hogy lehet rájuk építeni. A jövő évünk nagyon nehéz lesz, ugyanakkor az pozitívum, hogy az Európa-bajnokság augusztusban, a kvalifikációs világbajnokság pedig azt követően lesz majd, így az év első felében még lesz idő tovább dolgozni” – mondta az MTI-nek Kovács László szövetségi kapitány.

 

 

hozzászólok