2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Fél év után beköltözhettek

Antal Tibor | 2022. Június 02. 18:15:07 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Jagicza László és tanítványai

A volt vaskúti úti laktanya ebédlőjének felújítása, melyet az Európai Unió finanszírozott határidőre, 2021. decemberére elkészült. Az 500 milliós barnamezős beruházás a választás előtt annak rendje és módja szerint át is lett adva. Pár korosztályos válogatott birkózó edzőtábort azóta szerveztek is ide, azonban a Mogyi Bajai Birkózó Klub versenyzői mégsem vehették birtokukba, pedig korábban arról volt szó, ők lehetnek az üzemeltetők, akár már márciustól.

Az egyik kisterem

Az új létesítmény az áprilisi testületi ülésen is téma volt, és átkerült a Baja Vagyon Zrt-hez, a gyerekek azonban továbbra sem birkózhattak itt, csak a régi edzőtermükben a Vasvári Pál utcában, ahol még öltözőjük sincs. Aztán a héten végre felszállt a fehér füst, szerdán a nagyobbak, csütörtökön pedig a kisebbek is itt edzhettek már.

Egy öltöző a sok közül

A részletekről Pozsgai Imrét, a Baja Vagyon Zrt. ügyvezetőjét kérdeztük:

-Megállapodtunk a Mogyi Bajai birkózó Klub részéről Szőke István sportszervezővel, aki a Baja Vagyon Zrt. megbízásából, a mi nevünkben, megbízási díj ellenében intézi a termek bérbeadását. A Baja Vagyon Zrt. állja a költségeket és szedi be a bevételeket. A próbaidőszak (az év hátralévő része) lejárta után, amikor már többet tudunk a költségekről és a bevételekről, tudjuk megpályáztatni üzemeltetésre a csarnokot.- nyilatkozta az ügyvezető

A mászófal volt a legnépszerűbb

Az első edzésen a legnépszerűbb a mászófal volt, mely talán egyedülálló Baján. Igazából nem felfelé kell rajta mászni, hanem oldalra, és a pálya egyre nehezedik, hiszen a második része kifelé dől, és a fogások is kisebbek. Persze felfelé is el lehet indulni rajta. Népszerűségére jellemző, hogy nemcsak a gyerekek, hanem az őket kísérő szülők is kipróbálták.

A csarnok egyébként minden igényt kielégít. Nemcsak sportolni lehet itt, hanem akár kulturális-, vagy sportrendezvényeket is szervezni. Van konyhája, étterme, ruhatára, a nagyteremben három birkózószőnyeg van lerakva, de két kisebb terme is belakható.

Orvosi szoba

Az épület előtt és mögött parkolót alakítottak ki, és az elektromos járművek töltésére is van lehetőség. Összességében Baja egy szépen felújított új sportlétesítményt kapott, és emellett a laktanya szebb napokat megélt épületegyüttesének is végre legalább egy darabja megújulhatott. A szomszédos nagyobb rész még felújításra, hasznosításra vár, melyre pillanatnyilag nagy esély nincsen, de pár éve hasonlókat mondtunk volna a most felújított ebédlőről is.

Itt lesz a büfé
Büférész a másik oldalról
Ruhatár
Itt szertorna terem lesz
Kihúzható lelátó is van a nagyteremben
Zuhanyzók minden öltözőben
A szertár még üres

hozzászólok