2024. 27. Liliána, Olga

Sport

Faldum törött kormánnyal is jó helyen ért be!

Antal Tibor | 2024. Május 11. 17:08:07 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:World Triatlon.com

Faldum Gábor 16. helyen végzett az év első világbajnoki futamán, Japánban. Nagyszerű eredmény amely alakulhatott volna jobban, de sokkal rosszabbul is. Bukás, kormánytörés után viszont erős lett a befejezés, mely biztató formát mutat még a következő versenyekre.

Rövid verseny utáni beszámoló Gábortól:

“Jól éreztem magam a verseny előtt, a kínai betegség szerencsére már elmúlt. Az úszás után a kerékpáron a második körben kicsit hátrébb csúsztam, utána fokozatosan zárkóztunk és végül fel is értünk a bolyra. Az utolsó körben sajnos belekeveredtem egy bukásba, aminek következtében a kormányom fele letört, lógott a váltókar, az utolsó kicsit több, mint 4 kilométeres körön így kellett mennem, de nem sokat gondolkodtam. A depónál hárman szálltunk le egyszerre Thornnal és Priesterrel, a futás első majdnem másfél köre erős lett, utána próbáltam a saját tempómra beállni és végül a 27-30. hely környékéről fel tudtam zárkózni. A kerékpár második körében egy gélt is elhagytam, ez hiányzott a végén, de összességében örülök, hogy ilyet tudtam futni és versenyezni, biztató a szezon hátralevő részére.” Megállás nincs, még 2 verseny az olimpiai kvalifikációból, jövő héten Samarkandban, Üzbegisztánban lesz Világkupa futam.”-olvashattuk a Mogyi SE közösségi oldalán.

A törött kormány Fotó:Mogyi SE facebook oldala


    “Japánban a magyar szövetség belső rendszere alapján biztos olimpiai indulónak mondható Lehmann Csongor 1:43:16 óra alatt teljesítette az ötkarikás távon (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) rendezett viadalt, melyen a párizsi kvótáért versengő Faldum Gábor 16. (1:43:24 ó), Dévay Márk 23. (1:43:54 ó), Bicsák Bence pedig 35. (1:44:56 ó) lett a 60 fős mezőnyben.
    Győzött az amerikai Morgan Pearson, másodikként és harmadikként pedig két ausztrál triatlonos, Matthew Hauser, illetve Luke Willian zárt. Az olimpiai bajnoki címvédő norvég Kristian Blummenfelt a 10. helyen végzett.”-jelentette az MTI.

hozzászólok