2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Faldum Gábor mindent vitt

Lőrinczi Csaba | 2015. Június 22. 21:03:51 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A következő videó kizárólag Gopro akciókamerával készült:

 

 

Nem panaszkodhattak az időjárásra a június 20-21-én Baján rendezett jubileumi – tizedik – Mogyi Triatlon Verseny résztvevői, hiszen sem magas vízállás és árvíz miatt nem kellett elhalasztani a versenyt (volt már ilyenre példa), sem pedig az előző viadalokon „megszokott” kánikula nem hátráltatta a sportolókat, hanem ideálisnak nevezhető időjárási körülmények között versenyezhettek. Az egyetlen dolog, ami miatt mégis lehetett ok a panaszra, az nem más, mint a kerékpáros pálya új – és emiatt némileg szokatlan – útvonala, ugyanis az Árpád-téri körforgalom építési munkálatai miatt a rendezők kénytelenek voltak a Petőfi-sziget helyett az újvárosi lakótelep fő útjának egy részét is kijelölni a verseny kerékpáros útvonalának.

20150620-mogyi-verseny-691A kétnapos verseny első napján a sprinttávú triatlon országos bajnokságnak adott otthont Baja. Az elit nők versenye izgalmaktól mentesre sikeredett. A futam elején még volt némi esélylatolgatás, de már ott eldőlni látszott a magyar bajnoki cím sorsa, amikor a jó úszás után Horváth Zsanett tetemesnek nevezhető előnnyel indult kerékpározni. Még volt ugyan némi esély arra, hogy az utána iramodó Vanek Margit utolérheti, ám amikor kiderült, hogy a Budaörsi TK válogatott triatlonistája már a kerékpározás elején kénytelen volt feladni a versenyt, el is dőlt az aranyérem sorsa. Innentől kezdve értelmetlen volt számolgatni, s Horváth Zsanett, az Uniqa Team Újbuda versenyzője a várakozásoknak megfelelően fölényesen (több mint 1 perc előnnyel) lett Magyarország bajnoka. Az ezüstérmet az úszásnál kissé lemaradó, ám a kerékpározás és a futás során nagyon jól teljesítő Kovács Zsófia (Budaörsi TK) szerezte meg. Vanek Margit kényszerű kiválása miatt szabadon maradt egy dobogós hely, s ezt a lehetőséget a Bátorfi Agria KTK triatlonistája, Sebők Klaudia használta ki, így ő lett a bronzérmes.

20150621-mogyi-verseny-0910A férfiak futama izgalmasabb volt, ugyanis sem az úszás, sem pedig a kerékpározás során, de még a futás első körében sem tudott előnyhöz jutni senki. Amikor a kerékpározás végén Faldum Gábor az első három között indult futni, akkor nagyon sok bajai szurkoló – ismerve a mogyis triatlonista kimagasló futóteljesítményét – máris előre „odaadta” kedvencének a magyar bajnoki címet. A valóságban nem volt ennyire egyszerű Faldum Gábor dolga, mert bár a Mogyi SE kiválósága tényleg nagyon jó futásban, de a vele együtt az aranyérmért hajtó Tóth Tamás (Budaörsi TK) és Bicsák Bence (Pécs) is a jó futók közé tartozik. Végül tényleg valóra vált a bajai szurkolók jóslata: Faldum Gábor megnyerte a versenyt és magyar bajnoki címet szerzett. Említésre méltó, hogy a futás első körének végén Tóth Tamás a fordító helyett a cél felé vette az irányt, s mire ismét visszatért a pályára, értékes másodperceket veszített. Nagyon valószínű, hogy ekkor bukta el az ezüstérmet. A győztes Faldum Gábor (Mogyi SE) mögött előbb Bicsák Bence (PSN Zrt.), majd Tóth Tamás (Budaörsi TK) érkezett meg a célba.

20150621-mogyi-verseny-0998A X. Mogyi Triatlon Verseny második napján az újoncok, gyermekek, serdülők és amatőr férfiak futamai után került sor a népszerű Én-Te-Ő váltóversenyre, majd az elitek kieséses, pénzdíjas (555 ezer forint) és látványos szupersprint viadala zárta a bajai triatlonhétvégét. A nőknél Kovács Zsófia visszavágott az előző napi „vereségért” és győzni tudott, míg a férfiaknál duplázásra került sor, ugyanis a házigazdák kiválósága, Faldum Gábor (Mogyi SE) úgy döntött, hogy megmutatja mindenkinek, ki az úr a háznál és ismét diadalmaskodott. A hölgyek versenyében üdítő színfolt volt a tapasztalt versenyzők (Kovács Zsófia és Horváth Zsanett) mögött 3. helyezett – még csak ifjúsági korú – tiszaújvárosi Putnóczky Dorka teljesítménye.

Végezetül egy kis nosztalgiázás, ugyanis Bicsák Bence (PSN Zrt.) olyasmit tett a bajai szupersprint verseny harmadik futamában – azaz elképesztő futást produkálva a 8. helyről futott fel a 3. helyre -, ami jelen sorok íróját egy több, mint 10 évvel ezelőtti nagy teljesítményre emlékeztette: Szlovákiában, Trencsénteplicen (Trencianske Teplice) történt meg, hogy Koch Renáta (Mogyi SE) végigsprintelte a teljes futótávot és Európa-bajnok lett.

 

Videó összefoglaló riportokkal:

 

X. Mogyi Triatlon Verseny elit szupersprint, Baja.
2015-06-21

Eredmények (dobogósok):
Férfiak: 1. Faldum Gábor (Mogyi SE), 2. Tóth Tamás (Budaörsi TK), 3. Bicsák Bence (PSN Zrt.)
Nők: 1. Kovács Zsófia (Budaörsi TK), 2. Horváth Zsanett (Uniqa Team Újbuda), 3. Putnóczky Dorka (TVK-Mali)

X. Mogyi Triatlon Verseny sprinttávú triatlon országos bajnokság, Baja.
2015-06-20

Eredmények (dobogósok):

Férfiak:
1. Faldum Gábor (Mogyi SE) 55:28
2. Bicsák Bence (PSN Zrt.) 55:36
3. Tóth Tamás (Budaörsi TK) 55:56

Nők:
1. Horváth Zsanett (Uniqa Team Újbuda) 1:01:47
2. Kovács Zsófia (Budaörsi TK) 1:02:48
3. Sebők Klaudia (Dr. Bátorfi Agria KTK) 1:04:11

 

Eredménylista.

 

http://evochip.hu/verseny/Mogyi_Triatlon_Baja_2015/715

 

Fotók a Mogyi SE facebook oldalán:

https://www.facebook.com/mogyi.se.baja

Forrás: www.mogyitriatlon.hu

hozzászólok