2024. 28. Valéria

Sport

Faldum Gábor 12. Leedsben!

Bajai Péter | 2016. Június 13. 21:46:36 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Vasárnap Faldum Gábor a Mogyi Triatlon SE versenyzője 12. helyen végzett WTS világbajnoki futamon Leedsben.

 

Bajai Péter összefoglalója:

 

Olimpai felkészülésbe nagyszerűen beleillett ez a verseny, és kifejezetten nem és készült rá Gábor, pár nap könnyebb edzés előzte csak meg a versenyt. Leedsben laknak és edzenek a londoni olimpiai bajnok és bronzérmes Brownlee testvérek, így hatalmas érdeklődés volt a verseny iránt. 6000 triatlonos állt rajthoz a felvezető amatőr versenyen, és szinte az egész város kint volt a pálya mellett, úgyhogy a hangulat fantasztikus volt.

 

 

A mezőny bár nem volt teljes, de az erősségre nem lehett panasz, hiszen a teljes londoni olimpai dobogó a rajtvonalnál volt. Gábornak az úszás nagyon jól sikerült, első körben 13-dik volt és kicsit visszacsúszva a 20. helyen kezdte meg a kerékpárt. Rögtön az elején 4-en elszöktek Gábor az első nagy üldöző bólyban tekerte végig a távot, ami kis bevezető után a városon belül hét 4 km-es körben volt kijelölve, szűk technikás részekkel emelkedőkkel.

 

 

Futás is hasonlóan zajlott, Gábor végig a 10-11hely környékén futott, az utolsó körben érték utol egy üldöző bólyból így lett 12. Nagyszerű teszt volt ez, és egy remek eredmény egy az olimpiaihoz hasonlóan nehéz pályán ha nem is teljes, de azért olimpiai erősségű mezőnyben.

 

hozzászólok