2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Faldum és Zelinka nyerte a rövid távú bajnokságot

MTI | 2022. Július 17. 17:14:32 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A férfiaknál Faldum Gábor, a nőknél Zelinka Gabriella győzött szombaton a triatlonosok rövid távú országos bajnokságán, Tatán.

    Faldum 1:55:18 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, majd 10 kilométer futásból álló – olimpiai programban szereplő – távot, míg Zelinka 2:12:14 óra alatt ért célba.
    A férfiaknál az idén jó formában lévő Badar Gergő és Berekméri Levente, míg a nőknél a győzteshez hasonlóan szintén újpesti Malatinszky Szófia, valamint a tavalyi győztes Csomor Erika végzett még dobogós helyen.
    A riói olimpikon Faldum – aki egymást követő harmadik évben diadalmaskodott a rövid távú ob-n – az MTI-nek elmondta: úgy készült, hogy az idén középtávon ob-győztes, duatlonban közép- és rövid távon is első Badarral lesz nagy csatában a győzelemért, és a tervezetthez képest más forgatókönyv alapján ugyan, de végül sikerült legyőznie legnagyobb riválisát.


    “Az év elején együtt edzőtáboroztunk Spanyolországban, tudtuk, hogy nagyjából mire számíthatunk a másiktól. Amikor láttam, hogy kerékpáron magam mögött tudom tartani, és döntően nem csökken a különbség, a futásra úgy mentem ki, hogy nagy bajom akkor már nem lehet. Hát, tévedtem, majdnem lett! Gergő bizony feljött rám az öt kilométeres fordulónál, nekem pedig rá kellett tennem egy lapáttal, hogy ne érjen még nagyobb meglepetés. Régen tekertem ennyit bringán versenyen, ez 30 kilométer után most vissza is ütött, és öt kilométer ráment arra, amíg átestem a holtponton, de a futásom elejére még így is kedvezőtlen hatással volt” – nyilatkozta.
    Faldum hozzátette, a tatai ob-val egy blokk végére ért az idei programjában, most néhány nap pihenő vár rá, majd megkezdi a felkészülést a szezon második felére, következő versenye bő egy hónap múlva Franciaországban lesz.
    A legjobb magyar triatlonsok többsége ezen a hétvégén a tiszaújvárosi Európa Kupán áll rajthoz, ahol szombaton a selejtezőt, vasárnap a döntőt rendezik.



    Eredmények, Old Lake Man Triatlon:
    férfiak:
1. Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) 1:55:18 óra
2. Badar Gergő (Veszprémi Egyetemi SC) 1:56:20
3. Berekméri Levente (Ferencvárosi TC) 1:59:18
    nők:
1. Zelinka Gabriella (Újpesti TE) 2:12:14 óra
2. Malatinszky Szófia (Újpesti TE) 2:18:59
3. Csomor Erika (Százhalombattai VUK SE) 2:19:28

hozzászólok