2024. 26. Ervin

Sport

Faldum a legjobb magyar

MTI | 2023. Március 03. 15:51:52 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:World Triatlon


  A férfiaknál és a nőknél is brit siker született a triatlonosok világbajnoki sorozatának idei szezonnyitó, sprint távú viadalán Abu-Dzabiban, ahol a 13. helyen célba érő Faldum Gáboré volt a legjobb magyar eredmény.

    A résztvevőknek 750 méter úszást, 20 kilométer kerékpározást és 5 kilométer futást kellett teljesíteniük az abu-dzabi Forma-1-es versenyeknek is otthont adó létesítmény területén kialakított pályán.
    A férfiaknál a Tokióban vegyes váltóban olimpiai arany-, egyéniben pedig ezüstérmes Alex Yee diadalmaskodott, mögötte a portugál Vasco Vilaca ért célba másodikként, a bronzérem pedig a brazil Manoel Messiasé lett. A magyar versenyzők közül Faldum Gábor zárt a legelőkelőbb helyen, a Mogyi SE versenyzője 13. lett, a sokáig az élmezőnyben küzdő Dévay Márk viszont a futásban visszacsúszott, így végül a 38. pozícióban végzett, hátránya majdnem két perc volt a győztes időhöz képest. A harmadik magyar résztvevő, a tokiói olimpián hetedik Bicsák Bence a 43. helyen ért célba több mint kétperces hátránnyal.


  
 A vb-sorozat május közepén, Jokohamában folytatódik.

Eredmények, vb-sorozat, sprint táv, Abu-Dzabi:
    
1. Alex Yee (brit) 52:53 perc
2. Vasco Vilaca (portugál) 6 másodperc hátrány
3. Manoel Messias (brazil) 13 mp h.
…13. Faldum Gábor 41 mp h.
…38. Dévay Márk 1:47 perc h.
…43. Bicsák Bence 2:05 p h.
   

hozzászólok