2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Faldum 8. Kínában!

Mogyi SE | 2017. Május 08. 18:48:38 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotó:www.triatlon.org

 

Az elmúlt hétvégén Faldum Gábor Kínában állt rajthoz Világkupa futamon, amely egyedi lebonyolítású volt. Szombaton előfutamokat rendeztek sprint távon, mindhárom futamból a legjobb 9 jutott a másnapi döntőbe automatikusan és plusz a 3 legjobb időeredmény, így alakult ki a 30fős döntő mezőnye. Gábor a szombati napon “kényelmesen” hozta a kötelezőt és egy második hellyel biztosan kvalifikálta magát vasárnapra és jutott neki jó pozíció, mint a pontonon mint a depóban. Vasárnap supersprint 400m úszás -10km bringa – 2,5km futás, szűk fél óra száguldás. Ahogy várható volt a mezőny nem szakadt szét és 2,5km-es futóverseny döntött a helyezésekről, na meg a depózás, melyben Gábor ismét bizonyította, h a legjobb és elsőnek ment ki futni. 1km után 8an elszakadtak kicsit a mezőnytől, és így is érkeztek meg a célegyenesbe, ahol előrébb jutni már nem tudott, és hátulról sem érték utol, így maradt az értékes 8. hely.

 

Fotó:www.triatlon.org

Nem szokványos verseny volt az első 15öt 20mp választotta elegymástól érdemes megnézni a pár perces összefoglalót:

https://www.facebook.com/worldtriathlon/videos/10156667043349572/

 

Másik utazónk a héten Király István volt, aki Észak – Olaszországban állt rajthoz rövid távon egy nemzetközi triatlon versenyen Caldaroban, ahol 8. helyen végzett. Egy jó felkészülési verseny volt neki a szezon fontosabb versenyeire.

 

Itthonra is jutott esemény, triatlon szezon előtti utolsó duatlon versenyt rendezték Káptalantótiban, mely utánpótlás ranglista verseny és Rövidtávú Országos Bajnokság volt. Felnőtteink közül korosztályban mindneki dobogóra állhatott. Flander Márton az abszolút 3. helyet (kcs. 2.) szerezte meg, Veréb Dávid korcsoportjában 2. míg Jámbor Dániel 3. lett és ez a trió csapatban a dobogó legtetejére állhatott fel.

 

 

Resál Zsanett ezüst érmes lett és Lenti Zsolt a szeniorok között bizonyította ismét, hogy duatlonban verhetetlen itthon.
Fiataljaink is szépen szerepeltek a ranglista versenyen.
Zsumbera Nóra Ifi 3., Gyulai Anna 5.és Gyenis Vivien 9. lett. Barta Sára junioroknál lett 2. a gyermek lányaink közül Érczy Janka a 6. Kollár Blanka a 9. Berberovics Kíra a 13. Bőthe Alexandra pedig 16. helyen végzett. Virág Előd kis kerékpáros bukás után 14. lett. Serdülő fiúknál Taskovics Milán 9. , ifiknél Barta Balázs a 7. helyen végzett.

 

Nincs viszont megállás, jövő hétvégén Aquatlon Országos Bajnokság a legkisebbeknek és Gábor sem hazafelé veszi az irányt Kínából hanem utazik Japánba, Yokohama WTS.


hozzászólok