2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Ez most nem jött be

MTI | 2022. Augusztus 16. 19:50:42 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:MTI/Czeglédy Zsolt

Hosszú Katinka nyolcadik helyen végzett 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság keddi napján. A háromszoros olimpiai bajnok 2:14.37 perces idővel ért célba, a szám másik magyar versenyzője, Sebestyén Dalma 2:13.45-tel zárt.
    Az elődöntőben Hosszú a harmadik, Sebestyén pedig a nyolcadik időt érte el, az azonban hamar kiderült, hogy előbbi megközelíteni se tudja egy nappal korábbi teljesítményét, így a dobogóért folytatott harcban egyik magyar sem lesz érintett. Hosszú közel két másodperccel maradt el hétfői idejétől, így még honfitársa is előtte végzett.
    A számot végül címét megvédve az izraeli Anastasya Gorbenko nyerte 2:10.92 perces idővel.

Hosszú Katinka rajtol a nõi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. A magyar versenyző a nyolcadik helyen végzett. MTI/Czeglédi Zsolt

Ezt követően Hosszú Katinka a 13. helyen végzett 200 méter pillangóúszás előfutamában. A háromszoros olimpiai bajnok – azt követően, hogy 200 méter vegyesen nyolcadik lett a program elején – 2:14.54 perces idővel nem került döntőbe.
    Hosszú azzal kezdte a vegyes zónában várakozó magyar újságíróknak, hogy ahogyan előre jelezte, mindhárom számot bevállalta kedden, de ez most nem jött be:
    “Egyszerűen elfogytam, már délután éreztem, hogy szűkös az idő a regenerálódásra, de nem tudom mennyivel lett volna ez jobb, ha nem úszom délelőtt. Az egész felkészülés kicsit elcsúszott, ennyi.”
    A 33 éves klasszis csalódottan fogalmazva elmondta, “nem jó érzés így versenyezni”, mert nincs hozzászokva, hogy nyolcadikként száll ki a vízből. Hozzátette, egy-két hét pihenő következik, mert jön az esküvője, azt követően viszont mindenképpen döntenie kell, mivel ha a folytatás mellett dönt, akkor bele kell állnia a kőkemény felkészülésbe.

hozzászólok