2020. 23. Tekla

Sport

Ez egy teljesen más szint!

Rátgéber Akadémia | 2019. Szeptember 08. 17:14:17 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Folyamatosan ott van a korosztályos válogatottakban, köszönhetően annak, hogy Akadémián rengeteget fejlődött az utóbbi években. Hiezl Bálint nemrég részt vett az U16-os B-divíziós Európa-bajnokságon is. – írja a Rátgéber Akadémia honlapja.

 

 

Nagy dolog ez: a magyar U16-os válogatott nyolc mérkőzést játszott a montenegrói Európa-bajnokságon, s a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetsége, Hiezl Bálint mindegyiken a kezdőcsapatban kapott helyet. Átlagban 22,7 percet tölthetett a pályán a 197 centis, 4-es és 5-ös poszton bevethető játékos.
– Annak nagyon örültem, hogy mind a nyolc meccsen a kezdőbe tett a kapitány – mesélte Hiezl Bálint. – Védekezésben odatettem magam, kihoztam a maximumot, és bár támadásban sem nyújtottam rossz teljesítményt, azért kicsit dobhattan volna több pontot. Sajnos sokszor inkább továbbpasszoltam a labdát, ahelyett, hogy elvállaltam volna a dobást.
Talán nem bízott magában eléggé – ahogy a társai sem. A magyar válogatott a tizennegyedik helyen végzett, miután az utolsó meccsén kikapott a finnektől.
– Ennél biztosan több volt ebben a csapatban! Ha jobban hittünk volna magunkban, több meccset megnyertünk volna: a bolgároknál és a svédeknél is jobbak voltunk. Jó csapat a miénk. Csak valahogy az ellenfelek jobban akarták a sikert nálunk.
Hiezl Bálint Bajáról érkezett Akadémiára négy évvel ezelőtt, s azóta folyamatosan ott van a korosztályos válogatottakban, vagyis a teljesítményével rendre elégedettek az edzők. Úgy érzi, nagyon jó döntés volt, hogy annak idején, mindössze hetedikesen eljött otthonról.
– Most biztosan szomorú lennék, ha ezt nem tettem volna meg, nem vállalom be. Szerencsére a bátyám is jött velem, ez egy plusz löketet jelentett, inspirált, hogy tartsak vele. Amikor idekerültem, még nem volt meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémia létesítménye, a körülmények meg sem közelítették a mostanit, de a szakmai munka már akkor is kiváló volt. Emlékszem, Baján talán nem is vettem annyira komolyan a kosárlabdát, itt azonban nincs mese, mindig a maximumot kell nyújtani, koncentrálni, teljesíteni kell. Ez egy teljesen más szint! Azóta persze a körülmények is változtak, most már tényleg minden kifogástalan. Nagyon jól érzem magam a Rátgéber Akadémián.
Ha a fejlődése továbbra is töretlen marad – márpedig jelenlegi edzője, Kmézics Zorán erre garancia –, akkor biztosan eléri a célját, és bentmarad a korosztályos válogatottban, valamint továbbra is meghatározó játékosa lesz pécsi csapatának, amellyel aranyérmes szeretne lenni, de legalábbis döntőt akar majd játszani a szezon végén. S hogy mit hozzon a jövő? Az NB I.-es szereplés és a felnőtt válogatottság szerepel Hiezl Bálint álmai között.

 

 

 

 

 

 


hozzászólok