2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Európa-bajnok a 3×3-as női válogatott!

www.kosarsport.hu | 2016. Szeptember 05. 06:42:30 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

Szabó Petra,Ruják Nóra, Theodorán Alexandra, Medgyessy Dóra

 

Megnyerte  a női 3 fős magyar női kosárlabda válogatott a bukaresti Európa-bajnokságot. Ami miatt nekünk ez kimondottanfontos, hogy a négy fős keretből történetesen az egyik lány, Theodorán Alexandra bajai, Szabó Petra pedig több évig a Bajai NKK akkor NB I. A csoportos csapatában volt alapember. Lássuk a kosarsport.hu összefoglalóját az eseményről:
Fotó: Bajusz György

Bukarestben, az impozáns AFI Palace-ban zajló FIBA 3×3 Európa-bajnokság csoportmérkőzésein hibátlanul szerepelt az 1. helyre rangsorolt magyar válogatott. A Károlyi Andrea és Jakab Máté által felkészített Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatott előbb a kellemetlen stílusban játszó belgákat ütötte ki 18-7-re, majd a nap záró mérkőzésén a több ezer fanatikus által segített, házigazdát verte magabiztosan 17-13-ra.

 

Az így megszerzett csoportelsőség negyeddöntőt ért. A vasárnapi negyeddöntőben a spanyolok ellen 19-16-ra nyert csapatunk, majd az elődöntőben az Európa-bajnok orosz válogatottat 14-12-re legyőzve a döntőbe jutottak a lányok!

A döntőben ismét a hazai pályán játszó Románia következett, és ezúttal is hiába a több ezer román szurkoló, a magyar csapat végig magabiztosan játszott, és hatalmas bravúrral végül 21-14-re diadalmaskodott, elhódítva ezzel az Európa-bajnoki címet!

 

 

VÉGEREDMÉNY:

1. MAGYARORSZÁG 

2. Románia

3. Oroszország

4. Svájc 

 

                                                             Fotó:Theodorán Alexandra facebook oldala


A torna végén az egyéni díjak is átadásra kerültek és  az Eb legértékesebb játékosának Medgyessy Dórát választották, aki a döntőben nyolc ponttal járult hozzá a 21-14-es Románia elleni sikerhez.

 

Szabó Petra: Nem gondoltuk volna mikor kijottunk az Eb-re. Màr az andorrai selejtező győzelem is hatalmas siker volt. Majd a nehezebb ágra kerültünk a kiesés szakaszba, spanyol, orosz mérkőzés előzte meg a romanok elleni döntőt. Éreztuk, hogy meg lehet az orosz győzelem utan, de a hazai pálya feldobta a románokat, és nagyon keményen védekeztek. A higgadság és a türelmes játék mellettünk volt, és nyertünk. Nagyon jól összeszoktunk, és a szakmai stáb is profin állt mindenhez. Nagyon köszönjük otthonról a szurkolást, és azt a sok üzenetet amit kaptunk az Eb győzelem utan. Ez a siker meg nagyon új, lehet még fel sem fogtam. De most ez a legjobb dolog ami történik velem.

 

Theodorán Alexandra: A magunk elé állított alapvető elvárást már azzal teljesítettük, hogy kijutottunk az EB-re. A nyáron lejátszott mérkőzések alapján titkon bíztunk abban, hogy az előo hatba bekerülhetünk, de arról álmodni sem mertünk, hogy aranyéremmel a nyakunkban térünk haza Bukarestből! Hittünk egymásban, a csapat egységében, és mindig az adott meccsre koncentraltunk. Nem beszélve a szakmai stábról, akik hatalmas munkát végeztek, hogy ez az álom valóra válhasson. Nagyon köszönjük a sok támogatást, rengeteg erőt adtak a győzelemhez. El sem hiszem még, hogy Europa bajnokai vagyunk!

hozzászólok