2024. 26. Ervin

Sport

Elfelejtett hajók újultak meg

Bajai Spartacus Sc Evezés | 2021. Október 05. 19:54:52 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Bajai Spartacus Sc

Elfeledett hajóink újra vízreszállásra készen!

Makkos Előd bácsi több hónapos, fáradhatatlan munkájának köszönhetően az 1980 – as években készült fa/kompozit hajók újulhattak meg a Bajai Spartacus evezősházában. Előd bácsi, veterán evezősünk, nemrégiben tért vissza köreinkbe, miután unokája is az evezős sportot választotta.

Fájó szívvel nézte azokat a hajókat, amik az erdőbe kirakva várták a végsorukat. Ő még ilyen hajókban versenyzett anno, falapáttal. Nem habozott sokat, átvállalta azt a precíz munkát, hogy a hajó bordáit, palánkját megragassza, vagy újat készítsen belőlük, lefesse őket, majd újraponyvázva adja vissza a jövő kezdő evezős sportolóinak, hogy ilyen hajókban tanulhassák meg ezt a gyönyörű mozgásformát.

Hálásan Köszönjük Előd bácsinak és segítőinek, Makkos Attilának és Szem Zolinak a munkát, hogy 4 db, régi-új hajót mentettetek meg a teljes lepusztulástól!

Hajóparkunk az Ország egyik lemodernebbika. Folyamatos fejlesztésekkel, hajóbeszerzésekkel és javításokkal igyekszünk, hogy sportolóink felvehessék a versenyt Nemzetközi viadalokon is.- írta a Bajai Spartacus SC evezős szakosztálya közösségi oldalán.

hozzászólok