2024. 26. Ervin

Sport

Egy csatár második születésnapja

Antal Tibor | 2016. Május 23. 07:29:38 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Vasárnap a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportjában a Bajaszentistváni SK a Katymár SE-t fogadta a Petőfi – szigeti műfüves pályán. Sokáig minden a lehető legnormálisabb keretek között zajlott. Az esélyesebb vendég csapat a 11. percben Nagy Zorán jóvoltából megszerezte a vezetést,  majd a 64. percben Nemanja Ciric révén sikerült ezt megduplázniuk.

 

Fabók Krisztián egy korábbi mérkőzésen

 

A 83. percben  a hazaiak gyors játékosa Fabók Krisztián szépített, és ekkor még nem is sejtette, hogy 4 perc múlva második születésnapját is megünnepelheti. A katymáriak egyik szerb játékosa Sasa Plavsic ugyanis úgy felrúgta, hogy kisebb túlzással majdnem Föld körüli pályára állt. Gyakorlatilag egy szaltót írt le a levegőbe, és a nyakára érkezett. Somogyi Tibor a hazaiak játékosa szerint valahogy így kezdődött a spanyol inkvizíció. Hozzáfűzte, hogy  ilyen faultra még a Szentistván keménységéről híres csapatkapitánya  Puskás Csaba sem képes. Mivel a látvány alapján valószínűsíthető volt, hogy súlyos sérülés következett be sokan elveszítették egy pillanatra a fejüket. A Bajaszentistván edzője Szólik Gábor például berohant a pályára és meglökte Sasa Plavsicot, majd dulakodás alakult ki.

 

 

Szólik Gábor

 

A játékvezető a szabálytalankodó játékost kiállította, valamint a Szentistvánból is Radics Istvánt ütésért. Szólik Gábor szerint ütésről nem volt szó. Aztán láss csodák,Fabók Krisztián sértetlenül megúszta az egészet.  

 

Szólik Gábor interjú a mérkőzés után:

 

 

Nagy István a katymáriak edzője szerint talán nem alakult volna ki ez a cirkusz, ha Szólik Gábor nem rohan be a pályára.

Ő úgy látta, hogy volt ütés, de nem Radics István volt a vétkes.

 

Nagy István

 

“Az esetnél a mi cserejátékosaink is beszaladtak a padról, én próbáltam csitítani őket. A meccsről magáról annyit, hogy az első félidőben több góllal kellett volna vezetnünk, de nem rúgtuk be a helyzeteinket. A második félidőben aztán feljavult a Szentistván és sikerült is szépíteniük. A végén ami itt elszabadult arról mindenkinek el kell gondolkodnia. Abszolút nem volt benne a meccsben egy ilyen incidens. Véleményem szerint nem szándékos fault volt, hanem hátulról egy csúnya belemenés. Gratulálok a bajaszentistváni csapatnak a jó játékért, és elnézést ezért a szabálytalanságért.  A szezonunk amúgy jól sikerült, csak elszaladt egy – két meccsünk, ami miatt elúsztak a dobogós reményeink.  A csapat feltehetően együtt marad, de hogy velem vagy nélkülem ez még a jövő zenéje. Én a Bajai LSE elleni kupameccs után lemondtam, de a vezetőség nem fogadta el a döntésemet így most már végig viszem ezt a szezont.

 

Folytatás a fegyelmi bizottság szerdai ülésén.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve

 

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

A megyei II. osztály bajnokság 28. fordulójának összes eredménye, és a tabella állása:

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

hozzászólok