2024. 30. Katalin, Kitti

Sport

Edzőtermet nyitott a bajai ninja

Antal Tibor | 2018. Március 28. 10:39:52 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Bizonyára sokan emlékeznek még Kanizsai Árpádra, aki a TV2 Ninja Warrior című műsorában szerepelt, ahol a tavaly decemberben sugárzott döntőben végül a 12. helyen zárt.

 

Korábbi cikkünk
https://sugopart.hu/magazin/nem-sikerult-a-nagy-bravur

 

Nos, azóta úgy tűnik a leendő ninja utánpótlás képzése is megkezdődhet Baján, hiszen Árpi pár hete megnyitotta edzőtermét a volt Posztógyár területén a hatalmas kémény melletti épület emeletén. A bejárat a Szentjánosi útról van majdnem a töltésnél.

 

 

A bal oldali lépcsőnél van a bejárat

 

Árpitól megtudhattuk, hogy volt kedvenc ninja filmje annak idején, méghozzá a Ninja bosszúja, amit még ő is VHS-en nézett, és természetesen az Amerikai ninja összes részét is látta, de nem így került kapcsolatba ezzel a sportággal, és edzőtermet sem ezért  nyitott.

 

 

 

– Én annak idején saját testsúlyos alapgyakorlatokkal kezdtem, aztán jött a street workout, és azóta ez kiegészült ezzel a ninjás mozgás kultúrával. Ezeket vegyítem is meg külön – külön is edzek rájuk. Mindig is szerettem volna egy saját edzőtermet, és ennek jó lökést adott, hogy a párom támogatott ebben az ötletemben. Az hogy mi van ebben a teremben, arra meg a ninjás műsor volt nagy hatással. Megtapasztalhattam, hogy mennyire nehéz és jó dolog ez, és mennyire létező igényt elégíthet ki. Így a street workout eszközök kiegészültek különböző ninjás akadályokkal is.

 

 

A kezdők persze nem ilyen feladatot kapnak

 

– Március elején nyitottunk, egy ingyenes nyílt hétvégével, amire sokan eljöttek, és rögtön kedvet is kaptak hozzá. Aki eddig egyszer lejött hozzám edzeni, az utána is visszajött. Mindenki személyre szabott edzést kap, tehát nem az van, hogy egyszerre beállítok 15 embert és mindenkinek ugyanazt kell csinálnia, hanem mindenki a képességeinek megfelelően kap feladatot. Személyi és csoportos edzéseket is tartok bejelentkezés alapján. Kezdőtől a haladóig bárki jöhet.

 

Videó: Így kell használni a ninja létrát

 

 

 

– Mivel a környéken, sőt a megyében nincs hasonló edzőterem csak a fővárosban, ezért vidékről is járnak hozzám.  Ezt az edzést 8 éves kortól tudom ajánlani, és olyan emberek is elkezdhetik akár idősebb korban is, akik még soha nem sportoltak semmit. Bárki, aki fogyni ügyesedni, erősödni, izmosodni akar vagy csak szeretne egy magasabb szintű testtudatot elérni. Kiegészítő edzésnek is nagyon jó. Például járnak hozzám olyanok akik alapvetően hagyományos konditeremben edzenek, de ezzel színesítik az edzéstervüket. Küzdősportok mellé is ajánlom.

 

 

 

Egyébként véleményem szerint nagyon jó dolog a Petőfi – szigetben nem rég felépített szabadtéri edzőterem is. A probléma vele, hogy csak megfelelő időjárási körülmények mellett lehet használni, ami kiszámíthatatlan, valamint a nem megfelelően kivitelezett gyakorlatok hátráltathatják a fejlődést, sőt szélsőséges esetben sérüléshez is vezethetnek. Itt válik kulcsfontosságúvá az edző szerepe. A hosszú távú fejlődés alapfeltétele a rendszer optimális környezetben, valamint a helyes kivitelezés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


hozzászólok