2024. Október 18. Lukács

Sport

Cápák az OB-n

Antal Tibor | 2024. Július 16. 08:31:28 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Ódor Attila facebook oldala

Ódor Attila, a Bajai Spartacus SC úszó edzője e-ként foglalta össze a Cápa korosztály (11-12 évesek) országos bajnokságán történteket, melyet az elmúlt héten rendeztek meg Szegeden, a Tiszavirág Sportuszodában:

4 fős csapatunkból az első napon Csanyik András 200 m-es pillangóban döntőbe jutott, ahol elképesztő új egyéni csúccsal 7. helyen végzett, amiért a legtöbbet javuló versenyző különdíját is elnyerte. Fehér Laura a 800 m-es gyorsúszásban szintén egyéni legjobbjával bronzérmet nyert, majd Ács Vanda következett 50 m-es gyorsúszásban, ahol társai példáját követve szintén egyéni csúcsot úszott, ami bronzérmet ért számára.

A Cápa OB 2. és 3. napján versenyzőink bizonyították, hogy a csúcsformát jól időzítettük az év legfontosabb versenyére. Minden várakozást felülmúló időket úszott mind a négy versenyző. Fehér Letta első országos bajnokságán minden számban több másodperces javításokkal erősítette a csapatot, mely időeredményekkel az erős középmezőnyben végzett. Ács Vanda 400 m-es gyorsúszásban ismét döntőzhetett, ahol az ország 8. legjobbja lett. Fehér Laura 400 m-es gyorsúszásban a döntő 6. helyén, 200 m-es gyorsúszásban és 400 m-es vegyesúszásban a döntő 5. helyén végzett. Csanyik András a 400 m-es vegyesúszás döntőjében 5. helyet szerzett és a legtöbbet javító versenyző különdíját kapta.

Az OB utolsó, 4. napjára is maradt erő a gyerekekben, ami újabb egyéni csúcsokban és döntőt érő úszásokban mutatkozott meg. Csanyik András 800 m-es gyorsúszásban 8. helyezést ért el, Fehér Laura 200 m-es hátúszásban 8., 1500 m-es gyorsúszásban 5. lett, ahol több mint 1 percet javított eddigi legjobb idején, ezzel a legtöbbet javuló versenyző különdíját nyerte el. Az úszás király számában, a 100 m-es gyorsúszásban Ács Vanda több mint 4 mp-et javítva eddigi legjobbján a döntőben 5. helyezést ért el.

Köszönet a gyerekeknek az egész éves kitartó munkáért, a szülőknek a sok-sok áldozatért és bizalomért, egyesületünknek a támogatásért és az EMEL Kft-nek az utazáshoz nyújtott segítségért.

Jövő héten a gyermek korosztály (13-14 éves) kezdi meg a versengést az országos bajnokságon Hódmezővásárhelyen.