2024. 17. Paszkál

Sport

Brutális KO-k a Fight Night Gálán

Amtal Tibor | 2023. Október 29. 08:12:27 | Utolsó frissítés: 7 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Bognár Barna pontozással nyert

Október 28-án szombaton este immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Kick – Thai Boxing Team Baja SE a Fight Night Gálát Baján az MNÁMK Sportcsarnokában. A program az előmérkőzésekkel kezdődött, majd a vacsorát követően jöhettek a főmérkőzések. Elsőként K1 -57.5 kg-ban a hazai színekben versenyző Barta Martin az első menet után feladta a kalocsai Gausz Máté ellen. Majd a kalocsaiakon a 18 éves Bognár Barna vett revansot, aki – 70 kg-ban nagy küzdelemben verte Kakuk Mátét. Utánuk -63.5 kg-os kadett Fightcode mérkőzésen – ami mint megtudhattuk a thai box előszobája – a nyíregyházi Gurály Zalán 2 ponttal győzött a bácsalmási Szvorény Mihály ellen.

Junior K1 65 kg-os meccsen a házigazda színeiben ringbe lépő György Dávid egyértelműen jobb volt a nyíregyházi Baksán Patriknál, így az ő kezét emelték a végén a magasba a 3 x 2 perc után.

György Dávid is győzött

Ezután az este egyetlen női mérkőzésén extra menet kellett a döntéshez. A ráadást a gödi Fehér Kitti bírta jobban, a pécsi Kosaras Kira Norina ellen.

Jelencsity Miklós eredeti mérkőzése Nagy Eliott ellen elmaradt, mivel a fővárosi versenyző visszamondta a találkozót, a helyére az utolsó pillanatban beugró pécsi harcos Krem Dominik lehet már meg is bánta az egészet. A Kick – Thai Boxing SE Baja kiválósága ugyanis már az első menet elején megszámoltatta ellenfelét, majd egy látványos forduló ütésnek köszönhetően be is szüntette a vezetőbíró a küzdelmet. Brutális KO volt.

Jelencsity Miklósnak a végén is volt oka (itt még a meccs előtt teszi ezt) mosolyogni

Utána már nagyon belementünk az éjszakába, de megérte végig várni a félórás tombolasorsolást, hiszen a három öt menetesre tervezett cím – mérkőzés közül kettő is nagyon gyorsan véget ért. No de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a pécsi Harsányi Elemér, és a túrkevei Tóth Károly Karimó – 71 kg-ban végig küzdötte a 10 percet. A meccset egyhangú pontozással a pécsi versenyző nyerte, amit ellenfele úgy is elismert, hogy a végén felvette őt a nyakába. Egyébként ki kell emeljük, hogy mennyire tisztelték egymást, sportszerűek voltak a harcosok a gála összes mérkőzésén.

Sportszerűségből jeles

De történtek ennél csúnyább dolgok is a végén, de igazából a sportág sava – borsáról beszélhetünk. Előbb ugyanis – -89.5 kg-ban a fővárosi színekben versenyző Pirik Tamás egy váratlan ollózó rúgással vetett véget a küzdelemnek már az első menetben Bakacs Dezső ellen. A pécsi versenyző sokáig lent maradt, és bár az egészségügyi személyzet sikeresen ellátta, amikor felállt látszott rajta még az eredményhirdetéskor is, hogy nem 100 %-os. A közönségtől és ellenfelétől ennek ellenére nagy tapsot kapott hősiességéért.

Pirik Tamásé volt a nap egyik legnagyobb KO-ja

Zárásként pedig a nehézsúlyúak, a +110 kg-os cím – mérkőzésén túrkevei Varga Tibor nagyon magabiztosan intézte el Vadász Jánost. A nyíregyházi Balkán Farkasai egyesület versenyzőjére egy jól sikerült térdelés után gyorsan számolni kellett, és bár a számolásnál még feltette a kezét, utána gyorsan újra padlóra került, így egyértelműen kiderült ki a jobb a ma este.

Varga Tibor gyors KO-val nyert

Összességében egy jó hangulatú gálán vehettünk részt, aminek feltehetően jövőre lesz folytatása. De a versenyzőknek nem kell addig várnia, hiszen két hét múlva ismét Milánóban rendezik meg a WFC szervezet világbajnokságát, melyre a Kick – Thai Boxing Team Baja SE versenyzői közül is többen hivatalosak. A harcosok felkészítői Mezőfi András, és Mezőfi Richárd.

A három KO összefoglalva ebben a videóban tekinthető meg.

hozzászólok