2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Bokodon helyi a csapat

Antal Tibor | 2015. December 13. 17:18:04 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A Bácsbokodi SK csapata hosszú ideig a Megyei II. osztály Déli csoportjában szerepelt, sőt bajnoki címük után pár éve az I. osztályban is kipróbálták magukat. Az utóbbi évek azonban nem a sikerekről szólnak. A csapat kiesett, és Aladics Tamás edző vezetésével jelenleg a megyei III. osztály Déli csoportjában játszik, és ott is kerüli a dobogóért folytatott közelharcot. Ennek ellenére a tréner szerint nincsenek problémák az együttesnél.

 

-Hogyan értékelnéd az őszi szezont?

 

– Félig – meddig vagyok csak elégedett az őszi teljesítményünkkel. Az elején jól ment a csapat 5 – 6 fordulón keresztül, de a nagy akarás miatt nem jöttek meg azok a győzelmek amiket lehetett volna hozni. Utána beköszönt a hideg időjárás, és talán ennek köszönhetően az edzéslátogatottság is kevesebb lett, de akkor meg kissé érthetetlenül jöttek az eredmények. Összességében lehetne több győzelmünk is.

 

Megyei III.osztály Déli csoport őszi végeredmény

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

– Elégedettek vagytok ezzel a 13. helyezéssel?

 

Nyáron vettem át a gárdát mely kiesett a megyei II.osztályból. Célként azt fogalmaztuk meg a vezetőséggel, hogy az eredmény nem számít, de legyen bokodi a csapat. Az öltözői hangulat jó, a 27 fős keretünkben csak két borsódi van, de ők már olyan régen nálunk játszanak, hogy gyakorlatilag honosított bokodinak számítanak.

Van egy igazi veteránunk is a 62 éves Pulai György aki hetente egyszer velünk edz, és csereként három mérkőzésen  lehetőséget is kapott. Talán rekorder is a megyében a maga korával.

 

A bácsbokodi sportcsarnokban a téli szezonban több kupát és bajnokságot is szerveznek.

 

– Mit vársz a tavasztól?

 

– Remélem jól sikerül az alapozásunk, és akkor realitásnak tartom, hogy az első öt mérkőzésen három győzelmet szerezzünk. Ezzel följebb tudnánk lépni a tabellán is, mert véleményem szerint azért a jelenlegi helyezésünknél több van a csapatban.

 

– Változások lesznek a keretben?

 

– Tudomásom szerint távozó nem lesz. 1-2 bokodi kötődésű srác jelezte, hogy visszatérne hozzánk, majd meglátjuk januárban hogy mit mondanak, amikor visszakérdezek rájuk. A védelmünk és a középpályánk is erősödne velük.

Felkészülési mérkőzéseket tervezünk, de konkrétumokat még nem tudok mondani. A mi pályánkon nem lehet télen játszani, meglátjuk az új bajai műfüves pályát milyen feltételekkel lehet használni, illetve van pár környékbeli pálya ami ilyenkor is jónak mondható. Magasabb osztálybeli ellenfelek is szóba jöhetnek, már csak azért is, hiszen a  csapat nagyon fiatal, kilenc ifista van a keretben, szeretném ha lenne lehetőségük a fejlődésre.

 

hozzászólok