2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Bepöccent az MMA edző – többet fizet kevesebbért aki nem jár edzésre

Antal Tibor | 2022. December 03. 13:23:26 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kühn Gábor versenyzés közben Fotó:MMA Club baja facebook oldala

Csütörtök este ellátogattunk az MMA Club Baja edzésére. Egy olyan fiatal egyesületről van szó, melynek a városban talán egyedülállóként nagy létszámú, 70 fős felnőtt csapata van, mégis kevesen hallottak róluk. Nem csoda, hiszen edzéseiket a kórház mögötti csendes környéken, egy családi ház udvarán felállított ketrecben szokták tartani, ilyenkor télvíz idején pedig beszorulnak az ingatlan garázsából kialakított edzőtermébe. Az alkalmi dojoban azonban szűkösek a lehetőségek a nagy létszám miatt, de nem mindig volt ez így.

Sok pofon kis helyen is elfér

Kühn Gábor edző, aki hivatásos rendőrként dolgozik, és a hétköznapi életben barátságos, kedves emberként ismert, az edzésekkel kapcsolatban nem ismer kegyelmet, és néha drasztikus eszközökkel lép fel azokkal szemben, akik nem látogatják megfelelő intenzitással a gyakorlásokat. Pár hete például újításként bevezette, hogy aki nem tud ott lenni a hét összes edzésén, dupla tagdíjat kell fizetnie.

-Azon pöccentem be a múltkor, hogy rövid idő alatt nyolc üzenetet kaptam a telefonomra különböző kibúvókkal, hogy ki miért fogja kihagyni az aznapi tréninget, és a kifogások között többnyire apróságok szerepeltek. Egy MMA harcosnak pedig kőkeménynek kell lenni a felkészülésben is. A mi sportágunkban ugyanis kegyetlen válaszokat kap a ketrecben az, aki nem készül fel kellő intenzitással a versenyekre. Így a múlt hónapban bevezettem, hogy az fizet több tagdíjat nálunk, aki kevesebbszer edz.

Az élet nem habostorta az MMA edzéseken sem

– Hogyan fogadták a versenyzők a döntést? Mik az eddigi tapasztalatok?

-Páran megsértődtek, de a többség vette a lapot. Azóta szinte teltházzal mennek az edzések, akik pedig lemorzsolódtak, azt hiszem jobban is tették. Az ilyen felfogás ugyanis nem fér bele, nekem csak az igazán elszánt harcosokra van szükségem. Komoly versenyek előtt állunk, ahonnan érmekkel szeretnénk hazatérni, nem pedig lógó orral, sérülésekkel.-zárta sorait a mester.

hozzászólok