2024. 27. Zita

Sport

Akár BL-ben is lengethet majd

Fehérvári Patrik | 2020. Feburár 04. 16:17:55 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Garai Péter

Mint arról már novemberben beszámoltunk, rangos sportsikernek örülhetett ismét Baja városa, miután Garai Péter elérte a 30. NB I-es mérkőzését, mint labdarúgó játékvezető asszisztens. Igen ám, de a történetnek itt még közel sincs vége…
FIFA játékvezetői asszisztens lett Garai Péter

Péter, 2010-ben tette le a játékvezetői vizsgát, majd nagyon gyorsan 2014.nyarától már az országos kerethez tartozott és ekkor debütált NB III-ban. A lépcsőfokokat gyorsan és profin megugorva egy év elteltével már NB II-ben asszisztálhatott. Gyorsan „felhívta” magára a figyelmet az ellenőröknél és a vezetőségben is, szinte hibátlan teljesítményével és példaértékű hozzáállásával, ennek volt jutalma, hogy 2017.nyarán bemutatkozhatott NB I-ben, egy DEBRECEN – FELCSÚT mérkőzésen. Ez a félszezon annyira jól sikerült neki, hogy 2018.telén részt vehetett Nyon-ban, és nem csak, hogy részt vehetett, de sikeresen is elvégezte a FIFA CORE programot, amely megadhatta azt a lehetőséget, hogy felkerüljön a legprofibbak közé és ezáltal nemzetközi mérkőzéseken is szerepelhessen.


Aztán elérkezett a 2020.évi téli országos edzőtábor, ahol már mindenki tudhatta, hogy a két rutinos és nemzetközileg is elismert játékvezető, Kassai Viktor és Ring György visszavonul az aktív játékvezetéstől, így meg kell találni a helyettesüket. Az MLSZ Játékvezetői Testülete január 23.-án kihirdette, hogy az új FIFA játékvezető Bogár Gergő, míg a FIFA játékvezetői asszisztens Garai Péter lett.
Az út folytatódik, Péter számára számos nemzetközi utánpótlás torna vár majd a közeljövőben és ha hozza a tőle megszokott profi munkát, akkor hamarosan nemcsak NB I-es mérkőzéseken láthatjuk a tévében, hanem akár egy jól sikerült Bajnokok Ligája összecsapáson vagy idővel egy világbajnokságon is.

Mi gratulálni és szurkolni tudunk, csak így tovább! Hajrá Péter!

hozzászólok