2018. július 16. Valter

Sport

AIPS Europe: Hosszú Katinka másodszor az Év sportolónője

www.nemzetisport.hu | 2018. január 01. 11:43:37 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

 

Az Európai Sportújságíró-szövetség (AIPS Europe) hivatalosan is bejelentette, hogy 2016 után 2017-ben is Hosszú Katinka lett az Év sportolónője Európában. A férfiaknál a svájci Roger Federer végzett az első helyen, karrierje során már a hatodik alkalommal.

 

Fotó: MTI

 

Mint korábban beszámoltunk róla, Hosszú második lett a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) éves voksolásán, háromszoros olimpiai bajnokunkat csak az amerikai Serena Williams előzte meg, így ekkor már tudni lehetett, hogy Európában ismét a bajai úszó zárt az első helyen – megismételve 2016-os eredményét. Az AIPS Europe – amely már 35. alkalommal hirdetett éves győztest – most hivatalos közleményben erősítette meg az eredményt.

A júliusi budapesti világbajnokságon két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyerő, a decemberi koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságon pedig hat számban győztes Hosszú Katinka mögött Garbine Muguruza spanyol teniszező és Lieke Martens holland labdarúgó a második, illetve harmadik.

A férfiaknál a világon is az első helyet kiérdemlő svájci teniszcsillag, Roger Federer diadalmaskodott, karrierje során már hatodik alkalommal. Korábban 2004 és 2007 között sorozatban négyszer lett az Év sportolója Európában, és 2009-ből is van még egy elsősége. A tavalyi győztes, a portugál Cristiano Ronaldo lett a második, az F1-es világbajnok brit Lewis Hamilton pedig a harmadik.

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment