2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

A vihar közbeszólt

Antal Tibor | 2019. Augusztus 02. 17:49:32 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Bár reggel elindult az immár 31. Budapest – Baja Regatta, mely Európa leghosszabb evezős versenye a maga 165 km-es távjával, célba azonban a 43 egység közül  már nem mindenki érkezett meg. A vihar Kalocsánál többeket elkapott, így őket , illetve  azokat, akik még nem értek el odáig nem engedtek tovább. A mezőny több mint fele azonban célba ért (illetve még úton van) . A győzelmet a győri színekben versenyző bajai, Forrai Dávid szerezte meg, az ezüst a Danubius párosának Vanczák Gergőnek és Sándor Áronnak jutott, míg a bronzérmet egy Ganz – Vác vegyes killboat – Varga József, Csiszár Péter, Bagi Péter – nyakába akasztották, Mint Bartos Nándortól, a Bajai Spartacus SC edzőjétől megtudtuk, hasonló esetre még nem volt példa a verseny történetében.

 

Folytatás holnap 13 órakor, amikor az 500 méteres sprintszámot rendezik, majd este közös halászlézással zárul a program.

 

De nemcsak az evezezős versenyt befolyásolta a mai időjárás:

 

“A kedvezőtlen meteorológiai előrejelzés miatt elmarad a mára (augusztus 2-ára, péntekre) meghirdetett Nemzetek tánca. A szervező Baja Marketing Kft. tájékoztatása szerint a programot két héttel később, augusztus 16-án, pénteken rendezik meg Baja belvárosában.” – írta a Baja.hu

 

Elmarad ma a Nemzetek tánca

hozzászólok