2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

A Sportbál sem volt akadály

Antal Tibor | 2016. Feburár 08. 12:24:14 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Vasárnap este az Érsekcsanád – Vaskút összecsapás zárta az immár szokásos hétvégi felkészülési meccsek sorát Baján a Petőfi-szigeti új műfüves pályán. A találkozó esélyese papíron a megyei II. osztály déli csoportjában ősszel 13. helyen zárt csanádiak voltak, ám mint Vörös Dávid edzőtől megtudhattuk, többen a mérkőzés előtti nap jelezték, hogy nem fognak tudni megfelelően felkészülni, hiszen a községi Sportbálra hivatalosak.

 

 

Így előtérbe kerültek az ifisták, akik meghálálták a bizalmat, hiszen végeredményben az Érsekcsanád 6 – 1-re legyőzte  a megyei III. osztály sereghajtóját.

 

Érsekcsanád – Vaskút 6 – 1

Csanádi gólszerzők:  Töttös Bálint 2, Péter Dávid, Nyisztor Milán 1, Kiss Tibor 1, Neszvecskó Dávid 1

 

Vörös Dávid a tél folyamán váltotta Kollár Ádámot a csanádi kispadon. Pontosabban Ádám játékosedző volt ráadásul kapusként, és a kettőt nem kívánta tovább együtt csinálni. Ekkor került képbe az ifjúsági gárda eddigi edzője, így a fiúk január 19-én már  vele kezdték meg  a felkészülést, heti három edzéssel. Az első felkészülési mérkőzést múlt hét végén játszották szintén a bajai műfüvön a megyei I. osztályú Jánoshalma ellen, ahol 4 – 3-as vereséget szenvedtek.  Változás a keretben, hogy gólzsák Varga Stefán Bajára igazolt. Nyisztor Milán sorsa még bizonytalan, hiszen több csapat is kereste, jó hír viszont, hogy Büte Attila ismét játékra jelentkezett.

 

Megyei II. osztály őszi végeredmény

 

 

Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

– A legnagyobb problémánk, hogy mindössze 13 fős a felnőtt keret, az ifiben viszont van 4 – 5 játékos aki bármikor bevethető a nagycsapatnál is ha szükség van rá. A cél az idén így egyértelműen csak a bentmaradás lehet. Ősszel 12 pontot szereztünk, tavasszal még 18 kellene, hogy ezt biztosan tudjuk teljesíteni. Két éven belül pedig egy jó erős középcsapatot szeretnénk a mostani ifik beépítésével.

A folytatásban három edzőmérkőzést tervezünk még a BLSE U-19, a Nemesnádudvar és ismét a Vaskút ellen. – nyilatkozta az Érsekcsanád trénere.

 

 

Csőzik Zsolt edzőtől megtudhattuk, hogy Vaskúton két hete kezdték meg a felkészülést heti két edzéssel, és ez volt az első felkészülési mérkőzése a csapatnak. Jövő hét végén a megyei III. osztályú Hercegszántó, majd két hét múlva mint már említettük a Csanád elleni visszavágó lesz- a Szántó elleni meccshez hasonlóan szintén Vaskúton. Változás a keretben, hogy Balogh Sebastian visszaigazolt Garáról, Ulakity Roland jön Érsekcsanádról, és két játékossal még tárgyalnak.

 

 

Távozott Gergity Roland a Bajaszentistvánhoz, Kárpáti Lajos és Laslinger Dávid pedig csak kispályán akarják folytatni.

– A keret továbbra is nagyon gyenge, és sok a sérültünk is, így mindenféleképpen kell az erősítés, hiszen tavaly is 18 kezdtük a bajnokságot, de elfogytunk a végére. – nyilatkozta Csőzik Zsolt.

 

Megyei III. osztály Déli csoport őszi végeredmény

 

 

Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

 – Igazából azt kértem a srácoktól, hogy olyan felkészülést csináljunk végig, amivel tavasszal legalább 1 – 2 hazai meccset le tudjunk hozni, ami már előrelépést jelentene a pocsék őszünk után. Sajnos ez nem egyszerű a feladat, hiszen többen munkájuk miatt egyáltalán nem tudnak edzésre járni.

 

 

hozzászólok