2024. 26. Ervin

Sport

A Kunbaja maradt veretlen

Antal Tibor | 2021. Szeptember 19. 20:06:34 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Vasárnap a régi szép időket idézve mind két oldalon szépen megteltek az állóhelyek a Vasváriban. No, ez mondjuk nemcsak annak volt köszönhető, hogy csak a “Kunbajai Chelsea”-nek becézett gárda látogatott Bajára, hanem mert a tribün épp felújítás alatt áll. A találkozó azért is érdekes volt, hiszen mind két gárda veretlenül, és 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságát. A Kunbaja a megyei II. osztály, a Baja pedig a megyei III. osztály déli csoportját.

Kerezsi labdája nem volt kint

A kunbajai alakulat országos szinten is azért vált híressé, hiszen az elmúlt szezonban sokszor úgy állt fel, hogy a kezdőjében csak szerb, illetve szerbiai honosított játékosok játszottak, és az edzéseiket is déli szomszédainknál tartották.

De rátérve a mai meccsre. Az első félidőben inkább a küzdelem dominált, egy – egy helyzettel mind két oldalon, gól azonban nem született. így 0 – 0-lal vonulhattak öltözőbe a csapatok. A labdát a vendégek birtokolták többet, a Baja elsősorban kontrákkal próbálkozott.

Az 54. percben aztán szerencsés körülmények között megszületett a bajai vezetés. Egy lövés elment volna keresztbe, ám Dane Trbovic olyan szerencsétlenül ért bele, hogy közelről saját kapujába pattant a labda 1 – 0.

A 66. percben jött az egyenlítés. Egy keresztbe előrevágott labdára Jovan Lazarevic startolt rá leggyorsabban, és gyönyörűen átemelte a bajaiak hálóőrét Bogdán Benjámint 1 – 1.

A hajrára egyre erősödött a vendégek nyomása, ennek ellenére a 87. percben a hazaiak dönthették volna el a mérkőzést. A csereként beállt Nagy Előd tálalt egy remek labdát Kerezsi Ferenc elé, aki azonban nem találta el jól a labdát. És ahogy a fociban szokott lenni ez megbosszulta magát. A 90. percben egy szöglet utáni kavarodásnál a szintén csereként beállt Bélavári Attila csapott le, és kilőtte a rövid sarkot megszerezve csapatának a győztes gólt. 1 – 2.

Összességében a döntetlen a látottak alapján igazságos eredmény lett volna, de nem érdemtelenül nyert a Kunbaja Baján, hiszen az utolsó pillanatig hajtottak a győztes gólért. Bélavári Attila például a 88. percben saját rossz megoldása után is futott a labdáért a hálófogó mögé, és visszahozva azt lehelyezte az ötös sarkára, hogy minél gyorsabban történjen meg a kirúgás.

Koch Tamás edző (Bajai LC): Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a második játékrészt jobban kezdtük, és sikerült is megszereznünk a vezetést. Azonban Rutintalanságunknak köszönhetően ki tudott egyenlíteni a Kunbaja. A hosszabbítasban egy szerencsétlen felszabadítását kihasználva el is vitték a 3 pontot. A döntetlen igazságosabb lett volna. A csapat védekezésével alapjaiban meg vagyok elégedve, viszont a támadójátékunk egyenlőre kevés..

A forduló többi eredménye

Sükösd – Borota 0 – 0

Hajós – Kelebia 7 – 6

Dusnok – Nemesnádudvar 2 – 1

Mélykút – Érsekcsanád 2 – 2

Tompa – Bácsborsód 1 – 2

A Megyei II. osztály Déli csoportjának állása

Forrás:adatbank.mlsz.hu

A Bajai LC legközelebb szeptember 26-án vasárnap azt a Hajóst fogadja, mely nem tévedés gólgazdag mérkőzésen 7 – 6-ra verte a Kelebiát.

Facebook galéria:itt

hozzászólok