2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

A Katymárral elődöntőzik a BLSE

Antal Tibor | 2016. Április 25. 18:00:51 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Hétfőn Kecskeméten kisorsolták a Bács megyei kupa 6. fordulójának párosítását. Az elődöntőkben a két megyei I. osztályú csapat a Duna Aszfalt TVSE és a Schieber Pincészet Bajai LSE elkerülte egymást. A tiszakécskeiek a megyei III. osztályú Géderlakhoz utaznak, de még mielőtt valaki legyintene, Salamon Miklósék tavaly is döntőt játszottak a Bács – megyei kupában, míg a főtáblán a 3. fordulóig jutottak, hiszen az első körben szabadnaposok voltak, a másodikban pedig 2 – 1-re verték a Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei I. osztályú Tiszakanyárt, így az a megtiszteltetés érte őket, hogy a legjobb 32 között az NB I-es Debrecent fogadhatták, és a 0 – 3-as eredménnyel nem is vallottak szégyent.

 

Nyilas Elek a Duna Aszfalt edzője kérdésünkre elmondta, hogy a Géderlak eredményei tiszteletre méltóak, és természetesen nem fogják lebecsülni az ellenfelüket, de az egyesületnél a bajnoki cím mellett a kupagyőzelem is cél, és magabiztos továbbjutást vár a gárdától.

 

Nyilas Elek Fotó:Szávuk Miklós, Bajai Hírhatár



A “déli” elődöntőn pedig a megyei II. osztály Déli csoportjában vitézkedő Katymár a Baját fogadhatja. Ez a párharc sem lefutott, hiszen jelentős erőt képviselő szerb légióval rendelkező hazaiak otthon bárkire veszélyesek lehetnek. Nagy Zoránék már három megyei I. osztályú alakulatot búcsúztattak ebben a sorozatban. Igaz a Kecel FC ellen játék nélkül jutottak tovább, de elsőként a Jánoshalmát fektették két vállra, majd a múlt szerdán a szinte teljesen ifi keretével felálló Kalocsát, de az 5 – 0-ás eredmény így is tiszteletre méltó.

 

Evanics Zoltán


Evanics Zoltán a bajaiak edzője kérdésünkre elmondta, hogy nagyon örül, hogy egy jó formában lévő környékbeli gárdával játszhatják az elődöntőt. “Biztos nagy ünnep lesz a faluban, hogy a döntőbe jutásért játszhatnak velünk, de természetesen győzelmet várok csapatomtól.”
A találkozókat május 4-én 17 órától játsszák. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú gárdák jutnak a döntőbe.

hozzászólok