2024. 19. Emma

Sport

A hétvégén újra lehet strandolni

Antal Tibor | 2022. Július 26. 10:32:57 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ha minden igaz hétvégétől újra lehet strandolni a Sugón. Legalábbis hivatalosan, hiszen a vízmérce várhatóan átlépi az egy méteres magasságot, és vasárnapig az előrejelzés szerint 123 centiméterig emelkedik. Köztünk szólva a Sugón 2.5 méter fölött érdemes strandolni, hiszen kisebb vízállásnál nagyon kagylós már a szélén is, de lássuk a hivatalos közleményt:

Tisztelt strandolók!

Az előrejelzés szerint hétvégére ismét üzemelhet a strand! Amint a vízállás lehetővé teszi újból megnyitunk! Bízzunk benne, hogy a vízszint emelkedés minőségi javulást is hoz! Addig is fel szeretném hívni a figyelmet, hogy a fürdés tiltva van, jogszabály által. Ugyanis a belterületen lévő természetes vizeken a fürdés TILOS, kizárólag strandon szabad csak! (ami pillanatnyilag nem üzemel)

Tisztelettel: Mészáros István

A vízállásnak megfelelően a Dunán továbbra is nagy zátonyok találhatóak, de mint a közlemény is fogalmaz, hivatalosan a fürdés ott tiltva van, mivel nem kijelölt strandterületek. Ennek ellenére a szokásjog alapján ilyen vízállásnál Baján mindenki itt keresi a frissülést. Hangsúlyozzuk, mindezt óvatosan tegye, mert a Duna számtalan veszélyt is rejt magában.

Olvasói fotó a múlt hétről

hozzászólok