2024. 26. Ervin

Sport

A foci VB árnyékában

Bolvári Dávid | 2018. Július 03. 10:49:56 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szombaton immár ötödik alkalommal rendeztek kispályás labdarúgó tornát Dusnokon a helyi focipályán, melyről a szervező Bolvári Dávid írt összefoglalót.

 

 

Az idei volt az első olyan év, amikor 16 alakulat nevezett.  A csapatokat  négy 4 csoportba osztották,  és minden csoportból az első két gárda jutott a negyeddöntőbe. Már a csoportkör is izgalmasra sikeredett, hiszen nem egy csapat az utolsó fordulóban még a továbbjutásért hajtott és olykor csak egy kapufa vagy egy gól volt a különbség ki is jut tovább.

 

A – B – C csoport eredményei

 

A továbbjutó nyolc gárda a negyeddöntőben feszült egymásnak ahol a Ruform simán, Dusnok SG és a DFT egy góllal a Higgadtak pedig hétmétersekkel jutottak az elődöntőbe. Az elődöntő is hozott izgalmakat ugyanis a tornán eddig még gólt sem kapó Ruform védelme most ötször és kapitulált és mivel a támadók most “csak” négyszer találtak az ellenfél hálójába így a bronzmérkőzésre készülhettek a továbbiakban. Higgadtak pedig a döntőre próbálták kipihenni a fáradalmas mérkőzést. A Dusnok SG könnyebb mérkőzésen gyűrte le az addigra már kissé megfogyatkozó DFT gárdáját.

 

A bronzmérkőzésen a Ruform ismét megrázta magát a DFT ellen,míg a Dusnok SG és a Higgadtak találkozója a döntőben már az utolsó erőtartalékok felhasználásáról szólt mint sem a szép játékról. Az aranyéremnek végül a Dusnok SG örülhetett, míg a Higgadtaknak be kellett érnie az ezüstéremmel.

 

Végeredmény:

 

1. Dusnok SG

2. Higgadtak

3.Ruform

4. DFT

 

Különdíjak:

Gólkirály: Kerek Norbert (DFT)
Legjobb játékos: Szabó Szilárd (Ruform)
Legjobb kapus: Bogárdi Endre (Dusnok SG)

 

Július 7-én szombaton Bácsborsódon lesz a következő torna, míg július 9-én hétfőn Baján  rendezik a Hetesrúgó Világbajnokságot, amire lehet még jelentkezni.

 

 

 


hozzászólok