2024. 3. Irma, Tímea

Sport

A fiúk nyertek, a lányok kikaptak

Antal Tibor | 2016. Feburár 27. 23:19:37 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Szombaton csaknem egy időben játszott hazai pályán a két bajai kosárlabda csapat. A lányok 16 órakor kezdtek, a Postában a tabellán 2. helyen álló Tatabánya volt a vendég, úgyhogy nem a mieink voltak az esélyesek.

 

Tatabánya

 

Ennek ellenére Kovács Dóráék kis híján borították a papírformát. Az első félidőben jobban kosárlabdáztak ellenfelüknél, és szünetben 8 pontos (36 – 28) hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A harmadik etapban fokozatosan zárkózott a Tatabánya.

 

Kovács Dóra 15 pontig jutott.

 

A záró felvonásba még 1 pont előnnyel mentek be a mieink (45 – 44)  ám két gyors leindítás után már 3 pont volt a vendégek előnye. Ráadásul az addig 12 pontot, és 8 lepattanót szerző Ferencz Andrea kipontozódott. Innentől már csak futottak a bajai lányok az eredmény után, de hiába minden erőfeszítés, a vendégek rengeteg támadó lepattanót szedtek vissza, és ma a büntetők sem mentek igazán. Az utolsó 5 percben így fokozatosan növelni tudta előnyét a Komárom megyei gárda, mely végeredményben 70 – 61-re tudott nyerni a Postában.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

Forrás: kosarsport.hu

 

Csányi Tamás – amikor már nem mi vezettünk

 

Csányi Tamás edző (Bajai NKK):  Úgy gondolom, hogy egy jó erőkből álló gárda ez a Tatabánya, nem véletlenül állnak a tabella második helyén, de volt esélyünk ezen a mérkőzésen. A második félidőben azonban nem tudtuk azokat a holtpontokat átvészelni, hogy a végén mi jöjjünk ki győztesen. Hiába volt sok fault, 62.%-kal dobtuk csak a büntetőket. Ez visszatérő probléma mérkőzésről – mérkőzésre, azt gondolom, hogy a nem megfelelő koncentráció az oka. A végére egy kicsit fejben is elfáradtunk, mentálisan nem tudtunk odakoncentrálni igazán, illetve  a kis emberek sokszor lemaradtak a lepattanó labdáknál. A következő hétvégén a sereghajtó Tatához látogatunk, ahol mindenféleképpen győzni szeretnénk.

 

A mérkőzés facebook galériája:

 

 

2016.II.27.

Közzétette: Sugóparti Hírek – 2016. február 27.

 

A lányok után egy órával kezdtek a fiúk az MNÁMK-ban. A Bácska sorozatban három vereséggel a nyakában fogadta a tabellán közvetlen mögötte tanyázó győri egyetemistákat.

 

Katyanszki, és a hanyag elegancia

 

Az első félidővel természetesen mi is a statisztikából szembesültünk csak, de a lényeg, hogy a Bácska az elején 13 pontos előny szerzett (23 – 10), és ezt többé kevésbé meg is tartotta a harmadik negyed végéig (64 – 53) . Nagy Dániel, Katyanszki és Mándity járt az élen a pontgyártásban, de helyenként Délity Bence is megvillant.

 

Délity Bence

 

A győriek szívósan zárkóztak, de még az utolsó percben sem tűnt úgy hogy probléma lehet. Erre egyszer csak azzal szembesültünk, hogy 10 másodperccel a vége előtt a vendégek támadnak a győzelemért. A labda két kísérlet után is lepördült, így szerencsére happy end lett a vége, még ha mindenki ereiben egy kicsit  megfagyott a vér. A vége 84 – 82-es bajai győzelem.

 

Nagy Dániel 22/6-ot termelt

 

 

A mérkőzés statisztikája:

 

Forrás: kosarsport.hu

 

A Bácska ezzel a győzelemmel továbbra is a 7. az NB I/B Nyugati csoportjában.

 

A Sugóparti Híreknek a Bácska 24 pontig jutó centere Mándity Máté nyilatkozott.

 

– Magabiztosak voltunk az első félidőben  – leszámítva egy néhány percet a második negyedben – aztán megzavart minket a zónavédekezés is, illetve nagyon lelassult a játékunk, és ezáltal a védekezésünk sem volt túl pörgős, így sajnos a vége eléggé kiélezett lett.  

 

– Felvillant itt az utolsó támadásnál, hogy akár ki is kaphattok, vagy ilyenkor nem görcsöltök ilyesmivel?

 

–  Hogy őszinte legyek nem foglalkoztunk vele, de azt tudtuk, hogy 3 pontost nem kaphatunk. Elrontottuk az utolsó alapvonali bedobást, és elment az idő. Aztán volt az ellenfélnek lehetősége, de hál istennek nem tudtak vele élni. 

 

– Hullámvölgybe voltatok, ezzel a győzelemmel elindultok fölfelé?

 

–  Igyekszünk elindulni fölfelé, a hullámvölgyet meg sajnos amiatt, hogy ez a 2 – 3 perc így alakult nem tudtuk teljes mértékben leküzdeni. Voltak nagyon bíztató jelek a mai mérkőzésen,  de a probléma az, hogy a koncentrációnk nem tartott ki 40 percig.

 

 

 

 

 

Mándity Máté

 

 

– Folytatás?

 

– Jövő hét szombaton megyünk a TF-hez Budapestre. Nagyon kemény mérkőzés lesz, de meg kell próbáljuk a lehetetlent annak érdekében, hogy legyen még sanszunk valamire is. Innentől kezdve arra kell törekedjünk, hogy  hazai pályán mindent behúzzunk, idegenben meg bravúrokra van szükség.

 

 

A mérkőzés facebook oldala:

 

 



2016.II.27

Közzétette: Sugóparti Hírek – 2016. február 27.

 

 

 

 

 

hozzászólok