2024. 19. Vilhelmina

Sport

A bíró a Szentistvánnak fújt!

Antal Tibor | 2023. Június 17. 15:59:51 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Családias volt a légkör szombaton délután a Vasváriban. A Bajaszentistváni SK öregfiú csapata az egyesület fennállásának 50. évforduló alkalmából eredetileg a Paksi Öregfiúkkal játszott volna, ám Bödéék a hét elején visszamondták a derbyt. No, nem azért mivel megijedtek volna a Szentetyientől, már csak azért sem, hiszen a találkozót nem a szebb napokat megélt “Gangesz-parti arénában” játszották.

Nézőkből is mindössze 12-őt számoltunk össze, aki közül kettő foglalt helyet a lelátón, a többiek barátok, hozzátartozók voltak, illetve olyan egykori csapattagok akik a játékot most nem tudták vállalni. Ennek ellenére számtalan legendát láthattunk a pályán. Már csak azért is, mert a szentistváni keret egymás ellen játszott. Káli Lajos és Purger Norbert választott az elején a kék, és a csíkos mezes gárdába. A meccset a kékek kezdték jobban, és az örökifjú Moóri József találatával megszerezték a vezetést.

Majd szünetig meg is duplázták az előnyüket, sőt Barta József ballábas lövésének köszönhetően három is volt a különbség. “A bíró a Szentistvánnak fúj!”- hangzott ekkor el, ami mondjuk nem is lehetett volna másképp, ha van játékvezető, de a baráti légkörben erre nem volt szükség. A hajrára és a hosszabbításra azonban erősítettek a csíkosok, illetve a kékek volt, hogy már csak kilencen voltak pályán 12-vel szemben. Előbb jött a szépítés, majd Purger fejesből egyre csökkentette a különbséget, a hosszabbításban pedig Knapig Gábor beadása olyan jól sikerült, hogy gól lett belőle. Így sikerült összehozni az ilyen meccseken gyakori döntetlent, ami ezúttal számszerűleg 3 – 3-at jelentett.

A meccs vége felé az ifjú titánok, az egykori szentistváni játékosok fiai is lehetőséget kaptak. De a legjobban valószínű utána mindenki a harmadik félidőben teljesített, amit már fehér asztal mellett rendeztek meg.

hozzászólok