2024. 2. Zsigmond

Sport

A bajai tűzoltó a vízen is elemében van

bacs.katasztrofavedelem.hu | 2017. Április 07. 10:57:42 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ötödik alkalommal rendezte meg a Mohács Maximal Kajak-Kenu club a medencés sárkányhajó versenyét. A bajai tűzoltók csapata a Speed Dragons is vízre szállt.

 

Arhív fotó a bajai sárkánypárbajról

 

Az elő években nem volt felosztva a felnőtt mezőny kategóriákra, a Speed Dragons hat fős csapata volt, hogy a mezőny elején végzett, illetve csapatai dobogós és egyéb, szép helyezéseket értek el. Az idei évben a felnőtt mezőnyt felosztották lelkes (amatőr) és rutinos (Sárkányhajós Clubok) kategóriákra. A Speed Dragons csapatát az utóbbiba sorolták. A csapat lelkiismeretesen készült, azonban úgy érezték, hogy kicsit felül lettek értékelve a szervezők által és a jó eredmény elérése nagyon nehéznek, sőt elérhetetlennek tűnt számunkra. A verseny időpontjának közeledtével a csapattagokon egyre nagyobb drukk lett úrrá, és a verseny napján nagy izgalommal vágtak neki a futamoknak. Vízre szálltak és szívvel-lélekkel küzdöttek. A sikerek jöttek, a futamok sorra a Speed Dragons győzelmével végződtek. A csapat nagy meglepetésére a „rutinos kategória” győztesei lettek. Az érmeket a kétszeres olimpiai második helyezett, és többszörös világbajnok Wichmann Tamástól vehették át.

A verseny nagyon jól szervezett volt. Zárásként össznépi medence körüli tánc is volt, amelyhez a sztárvendég, Wichmann Tamás gitározott.

 

A csapat tagjai:

Holczer László tű. főtörzsőrmester

Horváth Richárd tű. őrmester

Ignácz Ádám tű. őrmester

Kápolnás Zsuzsanna

Nosztáni István tű. százados

Márton Mihály tű. százados


hozzászólok