2024. 13. Imola, Szervác

Sport

A Bajai Spartacusé sprint távon az ország 5. leggyorsabb serdülő kajakosa

Kovács Zoltán | 2016. Június 22. 09:53:08 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotó:www.mkksz.hu

 

A hónap elején került megrendezésre a Velencei tavon az országos diák kupa, ahol gyakorlatilag a teljes serdülő korosztály kajakosai és kenusai mérték össze tudásukat.

Idén először rendeztek a 15 éves korosztálynak k1 200 méteren versenyt, amely az olimpián is versenyszám, így egy elég komoly mezőnyt tudhat magáénak ez a táv. A méltán népszerű sprint táv majdnem 90 fővel indult 10 előfutammal, ahol Kiss Ignác a Bajai Spartacus versenyzője könnyedén nyert futamában, így folytathatta a középfutamban.

“Sajnos mivel a középfutamban a hajó beállításaival küzdöttünk és a súlyát is elnéztük másfél kilóval, ezért Ignác hajszállal, gyakorlatilag 2 tizeddel lemaradt a döntőről.”- fogalmazott Ignác edzője Kovács Zoltán.

Ezután, mivel rendeztek „B” döntőt is, egy ekkora mezőnyben, így arra már volt időnk mindent beállítani, kitapasztalni és a futamot Ignác könnyedén nyerte. Ideje az „A” döntőben egy 5. helyre lett volna elég és a dobogótól is 3 tizedre volt. Tehát, ha mindent összevetünk és kielemezzük az elmúlt fél évet, akkor nagyon is jól sikerült a felkészülés, hiszen ott vagyunk az élmezőnyben ISMÉT.

A versenyen részt vett még Hajnal Géza is aki a felkészüléséhez képest nagyon jól teljesített. Az ő mezőnyében is a tapasztalatok alapján sikerült átbeszélni az elkövetkező időszakot.

 

Eredményeket az alábbi linket olvashatják:

 

http://kajakkenusport.hu/versenyek/versenynaptar/orszagos-diakolimpia-foiskolai-es-egyetemi-bajnoksag-3/?download_document=666

hozzászólok