2024. 26. Ervin

Sport

10 éves a bajai jégpálya

Antal Tibor | 2016. November 03. 17:06:23 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotó:Bajajég facebook oldala

 

Napra pontosan 10 éve, 2006. november 3-án nyitott meg kapuit a bajai műjégpálya a Szentháromság téren. Igazi kuriózum volt ez egy évtizede, egyrészt a helyszín miatt, hiszen egy város főterén igen ritkán lehet korcsolyázni. Másrészt azért, mert korábban Bajáról legközelebb is Pécsre vagy Szegedre kellett annak utazni aki korizni akart, vagy meg kellett várnia a nagy hidegeket, amikor befagynak állóvizeink, de az mindig magában rejti a kockázatot. Az átadó a frissen beiktatott polgármester dr. Révfy Zoltán beszédével kezdődött, aki  akkor körszakállat viselt, és jó 15 kg-mal erősebb volt a jelenlegi testalkatánál, de a háttérben Zsigó Róbert is látható a mostaninál némileg dúsabb hajszerkezettel, valamint a videón feltűnik az azóta elhunyt fotós Baráti Gyuri bácsi is.

 

Az akkori nevén BajaTV (később Dél TV) összeállítása a megnyitóról:

 

 

Igazi trendi dolog volt a főtéren korizni, de a létesítmény mégis 2011-ben átkerült a Petőfi – szigetre. Előbb a Radnóti kollégium előtti parkolóban kapott helyet, majd 2014 óta már a rendezvénytéren van felállítva a sátor.

 

 

A 10 éves évfordulót ma nyílt nappal ünnepelték, azaz délelőtt 10-től 17 óráig mindenki ingyen jöhetett korcsolyázni, illetve egy elkülönített részen a hokisok is gyakoroltak.

 

 

Az üzemeltető Bajajég Kft-nál kezdőkre is gondoltak, hiszen igyenes korcsolyaoktatással várták nem csak a kicsiket, hanem azokat a nagyobbacskákat is, akik még csak tv-n látták ezt a szép sportágat. Az élményekben, és az esésekben nem volt hiány.

 

 

Az ünnepi programsorozat ezzel nincs vége. Pénteken este 19 órától – 22 óráig  jégdiscoval várják a fiatalokat. A belépő 1000 Ft lesz.

hozzászólok