2021. 8. Mihály

Nagyvilág

Közeledik a sünidő!

sunbarat..hu | 2017. Október 05. 15:49:24 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Hidegebb már minden nap, és egyre gyakrabban kapunk olyan üzenetet, hogy sünivel találkoztok, és nem tudjátok, hogy hagyni kell-e békén, vagy segítségre van szüksége, mert a közelgő téllel és a hibernációval nem tudna megküzdeni. Ezért most megmutatjuk Nektek a közép-angliai Willows Hedgehog Rescue sünmentéssel foglalkozó munkatársainak képes összefoglalóját. 

 

Mivel a természetben vagy a kertben ritkán van kéznél mérleg, de a süni tömegét meg kell becsülni, a Willows-osok egy teniszlabdát alkalmaztak a méretek bemutatásához. A felső két képen egy 200 grammos süni látható, kb 2 teniszlabdányi testhosszal. A középső két kép egy 3 teniszlabdányi, 400 grammos sünit mutat. Az alsó, kb. 5 teniszlabdányi süni pedig 800 grammos. 

 

Ha tehát láttok egy sünit most októberben, aki 3 teniszlabdányinál kisebb, akkor ő segítségre szorul. Ha nagyobb, és láthatóan nem sovány (azaz nem horpadt oldalú, hosszúkás), és nem látszik betegnek vagy sérültnek, akkor békén hagyható, fel tud még annyit szedni magára, hogy a téli álmot sikeresen teljesítse.

Ha a kertbe bejárnak a sünök, vagy ott fészkelnek, meg lehet segíteni a gyarapodásukat azzal, hogy alacsony tálba száraz macskaeledelt helyezünk ki.

Osszátok meg ezt a bejegyzést ismerőseiteknek, minél többen ismerjék meg ezt az egyszerű sünméret-becslő módszert!

hozzászólok