2018. február 21. Eleonóra

Nagyvilág

Brüsszel elfogadta a magyar tervet

MTI | 2017. október 30. 16:11:35 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

A Bodeni-tó partjáig lehet majd elkerékpározni ha elkészül a beruházás. Jó lenne ha ennek a fő útvonalnak lennének majd leágazásai is, így ezeken az utakon más települések is elérhetők lennének.

A Brüsszelben elfogadott magyar terv szerint a Bodeni-tótól induló Eurovelo 13-as út magyarországi szakasz az Őrségből a Balaton érintésével Budapestre, majd Gödöllő, Eger és a Hortobágy érintésével Debrecenbe vezetne - mondta Révész Máriusz az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

 

Az Euro 6-os kerékpárút Soltnál

 

 A kerékpározásért és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos elmondta 2019-re elkészül a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút.

Erról annak kapcsán beszélt, hogy szombaton átadták az Etyek és Tarján közti kerékpárutat, amelyet később Esztergomig vezetnek, ahol becsatlakozik az Eurovelo 6-os útba, amely a Duna nyomvonalát követi a Fekete -  erdei forrástól a Fekete - tengerig, áthaladva Baján is.

 

Jelenleg ilyen szakasza is van még az Euro 6-osnak Budapest és Baja között

 

Ha ezek a fejlesztések elkészülnek, akkor Bajáról indulva akár a Velencei tóhoz, és a Balatonhoz is el lehet majd jutni kerékpárra, persze jókora kerülővel. A Sió - menti kerékpárút esetleges elkészültével viszont optimális helyzetbe kerülhetünk e téren.

Kiemelte még, hogy a Balatont kis forgalmú utakon kijelölt kerékpárutakon keresztül össze kell kötni Kaposvárral és Péccsel is. Ezzel a megoldással alakítottak ki korábban kerékpárutat Győr és Balatonfüred között - tette hozzá.

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment